En 63-årig kvinde fra Vejle har klaget til Fødevarestyrelsen efter at have gjort et ulækkert fund i en pose med bland-selv-nødder fra Bilka.

Lise Gardner nåede i sidste uge at spise en håndfuld af de sunde macadamia-nødder, før hun opdagede puppen fra et insekt, som hun nemt kunne have overset og sat tænderne i.

- Jeg synes bare, det er så klamt. Og så at vide, at man har siddet og spist af posen.

Du kan godt se øjnene på billedet, ikke? Det er så ulækkert, siger Lise Gardner.

Fødevarestyrelsen har efterfølgende undersøgt beholderne med nødder i butikken, men har ikke fundet grund til at kritisere Bilka i Vejle, selvom det stadig ikke er opklaret, hvordan dyret havnede i nødderne.

- Det kan være rigtig svært at finde ud af, hvor det kommer fra. Men man kan antage, at insektet har været i beholderen, før nødderne er kommet i, siger Annette Arbjerg, der er sektionsleder i Fødevareafdeling Vejle.

'De lugter lidt af petroleum'
Fødevarestyrelsen har samtidig efterprøvet den uheldige kundes udsagn om, at nødderne også skulle være dårlige.

- De lugter lidt af petroleum, og smagen er gennemtrængende harsk, skriver Lise Gardner i sin klage.

Men det har butikken ikke modtaget anmærkninger for.

- Vi har ikke kunnet konstatere, at nødderne i Bilka er harske, så vi har ikke kunnet påvise, at der er noget galt, som forbrugeren siger, oplyser Annette Arbjerg.

Bilkas varehuschef i Vejle, Henrik Sødequist, beklager, at kunden har haft en dårlig oplevelse med butikken, men understreger, at Fødevarestyrelsen ikke har fundet opbevaringen af nødderne problematisk.

Hvad angår insekt-resterne har Henrik Sødequist ikke nogen forklaring.

- Vi er uforstående over for, hvordan der skulle kunne være et dyr i nødderne. Det er ikke logisk, fordi beholderne er lukkede, siger varehuschefen.

Uenighed om opbevaring

Annette Arbjerg fra Fødevarestyrelsen vil ikke afvise, at nødder i fremtiden skal opbevares på en anden måde.

- Hvis vi får mange henvendelser, så kan det sagtens være, at vi vil se lidt nærmere på det her. Men vi skal først have en mistanke om, at der er noget galt, siger hun.

Lise Gardner mener, at opbevaringen af tag-selv-nødder i Bilka og andre supermarkeder er problematisk, fordi fedtholdige nødder bør opbevares køligt og mørkt. Ellers risikerer de netop at blive harske.

- Jeg ser gerne, at de i stedet sælger nødderne i færdigpakkede poser, siger hun.

Efter B.T. har taget kontakt til Fødevarestyrelsen angående fundet af insekt-puppen, er nødder og insekt-rester blevet sendt til undersøgelse på et laboratorium.