De danske landsholdsstjerner viste efter sejren over Wales meget lidt sympati for vikar-landsholdets rolle i den store DBU-konflikt. Det havde Daniel Holm dog kun skuldertræk tilovers for.

»Vi gik jo imod spillerne. Men vi gjorde det for at hjælpe landsholdet og det fremtidige landsholdsfodbold. Men okay, det er fair nok,« siger Daniel Holm fra det såkaldte vikar-landshold til B.T.

Han og de andre landsholdsvikarer, som trådte til for spille landskampen i onsdags mod Slovakiet, måtte ellers lægge ører til hårde ord fra Simon Kjær og co. efter Wales-kampen søndag aften.

Her var landsholdsanføreren på ’det rigtige’ landshold eksempelvis iskold, da han blev spurgt ind til, om han ville sige tak til de amatørspillere, som stillede op for Danmark mod Slovakiet.

Daniel Holm i aktion for Danmark.
Daniel Holm i aktion for Danmark. Foto: TIBOR SOMOGYI
Vis mere

»Man tager en side i en konflikt. Jeg kan læse, at de forventer en tak. Men vi kan ikke takke dem, for det var ikke vores side, de tog. At de sagde ja til at spille, gjorde, at vi ikke kunne komme på banen. Havde de sagt nej, kunne det være, vi kunne have fundet en løsning,« sagde Simon Kjær. Se interview med landsholdsanføreren øverst i artiklen

Efter Slovakiet-kampen ytrede flere fans, eksperter og spillere fra vikar-landsholdet, at det ville være på sin plads, hvis Simon Kjær, Christian Eriksen og de andre landsholdsstjerner takkede amatørspillerne, som blev landsholdsspillere for en aften.

Var kampen mod Slovakiet, hvor stjernerne var udelukket af DBU som følge af konflikten, ikke blevet gennemført, kunne det have ført til bøder og andre sanktioner til DBU fra Uefa.

»Jeg kan ikke følge Kjærs tolkning af det. De havde jo ikke fundet en løsning inden 24 timer inden kampen. Jeg tror, at vores deltagelse har været medvirkende til, at de fandt en midlertidig løsning efter kampen. Om halvandet år, når de forhåbentligt har kvalificeret sig til EM, så kan det være, at de har ændret holdning og siger tak for vores afgørende rolle i stedet for,« siger Daniel Holm, som kom ind i kampen mod Slovakiet og dermed fik landsholdsdebut.

Christian Eriksen og Simon Kjær er øverst i hierarkiet på landsholdet.
Christian Eriksen og Simon Kjær er øverst i hierarkiet på landsholdet. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Mens han er uenig, men respekterer Kjærs holdning, så har han sværere med den måde, som Mathias ’Zanka’ Jørgensen har ageret på i den betændte sag, som drejer sig om en kommerciel aftale mellem DBU og spillerne.

»Kjær har sin udlægning af det. Jeg kan godt leve med, at de ikke siger tak nu og her. Men sådan en nedladende kommentar, som den Zanka gav, synes jeg ikke hører nogen steder hjemme,« siger Daniel Holm.

Han refererer til landsholdsforsvarerens ironiske ’tillykke’-kommentar til Daniel Holms besked på Twitter, hvor han udtrykte stolthed oven på sin debut for Danmark.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen løftede efter Wales-kampen over for B.T. sløret for, hvilke tanke der lå bag den nu famøse kommentar til Daniel Holm på Twitter.

»Det eneste, jeg har at sige til det, er, at der er rigtig mange fodboldspillere i Superligaen og 1. division, der aldrig nogensinde kommer til at spille på landsholdet. De har alle haft drømmen hele livet. Når han så får en landskamp, fordi der er 1000 andre, der har sagt nej, så skal han huske på de mange, som har prøvet og alligevel ikke fået drømmen opfyldt. Det skal man tænke på, før man går ud og blærer sig på Twitter,« sagde forsvarsstjernen fra Premier League-klubben Huddersfield.

Mathias ''Zanka'' Jørgensen før dagens træning i Anapa onsdag den 27. juni 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Mathias ''Zanka'' Jørgensen før dagens træning i Anapa onsdag den 27. juni 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Amatørlandsholdet mod Slovakiet.
Amatørlandsholdet mod Slovakiet. Foto: TIBOR SOMOGYI
Vis mere