Onsdag aften fik Jakob Michelsen overbragt nyheden om, at han var færdig som træner i den svenske Allsvenskan-klub, Hammarby. Eller en egentlig nyhed var det ikke, for svenske medier havde allerede i dagene mellem jul og nytår fortalt, at sportschef Jesper Jansson var i samtaler med træneren Alexander Axén om at overtage hans job.

Årsagen var angiveligt, at Jesper Jansson og Jakob Michelsen var kørt skævt af hinanden, efter at Jansson i foråret overtog sportschefjobbet fra Mats Jingblad, der for et år siden havde købt den danske træner fri af Sønderjyske.

»Det har jeg ingen kommentarer til,« siger Jakob Michelsen, da BT fanger ham torsdag eftermiddag.

»Men jeg vil godt sige, at jeg da er helt vildt ærgerlig, overrasket, træt og ked af at være blevet fyret og ikke at få lov til at føre det projekt videre, jeg havde været med til at sætte i gang. Når man er købt til et treårigt projekt og har fået at vide, at 2017 er et opbygningsår, så glæder man sig selvfølgelig til også at være med i 2018,« siger Jakob Michelsen.

Den 37-årige dansker blev hentet til Hammarby af Mats Jingblad med det formål at rydde op i truppen og skabe et hold, der igen kunne vende tilbage til toppen af svensk fodbold. Hammarby endte sæsonen på en niendeplads – klubbens bedste placering i de seneste ni år – men det var ikke nok for den nye sportschef, Jesper Jansson.

»Det er altid trist og svært, når man må tage sådan en beslutning, men vi føler os helt trygge og er overbeviste om, at det er den rette vej for Hammarby at gå. I de interne diskussioner, vi har haft i den seneste tid, har vi tydeligt mærket, at vi ikke har samme syn som Jakob på, hvordan vi vil udvikle holdet, truppen og vores spil,« sagde Jesper Jansson torsdag til Hammarbys hjemmeside.

 
Vi har fundet en række fantastiske Superliga-fraklip frem i forbindelse med vores julekalender.
Vis mere

Ifølge Aftonbladet var Jansson og Michelsen fra begyndelsen uenige om en lang række afgørende forhold om både køb, salg, kontraktfornyelser og andre afgørende spørgsmål om fremtiden, men trods det dårlige samarbejdsklima og den offentlige hemmelighed var det altså først onsdag aften, Jakob Michelsen fik fyresedlen.

»Jeg har ikke nået at tænke så mange tanker, og det eneste jeg ved om min fremtid er, at jeg stadig er fodboldtræner. Nu skal det lige bundfælde sig, og så må vi se på, hvad tiden bringer. Det har været en stor oplevelse for mig at være træner i en klub, der trækker flere end 20.000 tilskuere til kampene, og jeg vil selvfølgelig især huske de fire derbyer mod AIK og Djurgården, som er på størrelsen med Brøndby-FCK eller større, og som vi i parentes bemærket gik ubesejrede igennem,« siger Jakob Michelsen.

»Det har selvfølgelig også været en stor oplevelse at bo et år i Stockholm sammen med min familie, og så har jeg været glad for det samarbejde, jeg har haft med stab og spillere, som jeg er ked af ikke at komme til at samarbejde med i 2018. Vi har fået opbygget en god træningskultur, vi har fået en god og balanceret trup, og jeg er sikker på, det bliver et godt år for Hammarby,« siger han.

I løbet af det første år hentede Jakob Michelsen blandt andre danskerne Bjørn Paulsen, der blev topscorer med otte mål, Mads Fenger og Jeppe Andersen til klubben.