Mandag kastede Andreas Laudrup endegyldigt håndklædet i ringen og erkendte, at han ikke længere kommer til at spille fodbold på topplan. Michael Laudrup føler med sin yngste søn, der i sine unge år blev spået en stor karriere, men som nu måtte opgive på grund af en kronisk gigtsygdom, der har plaget ham siden 2013.

Andreas Laudrup, der senest var på kontrakt i AGF, havde af lægerne fået at vide, at han risikerede at blive invalid, hvis han ikke stoppede sin karriere nu.

Michael Laudrup er naturligt nok ked af det på sin søns vegne, men han roser Andreas for den måde, som han tacklet udfordringen på. Det fortæller han i en mail til BT:

»Ja,det er trist med Andreas. Jeg synes, at han har håndteret sygdomsforløbet flot. Han har hele tiden troet på, at han snart var tilbage på banen. Hvilket jo rent faktisk skete, men desværre fik han tilbagefald, og så var han ukampdygtig igen.«

»Vi er selvfølgelig allesammen kede af det på Andreas' vegne, men når din førlighed står på spil, så er der vel reelt ikke noget valg,vel,« siger Michael Laudrup, der i øjeblikket arbejder som cheftræner i Lekhwiya, som han har ført frem til mesterskabet i Qatar.

Han fortæller, at familien længe har været vidende om, at det kunne ende med, at Andreas Laudrup kunne blive tvunget til at stoppe karrieren i en meget ung alder.

»Vi har alle vidst i et stykke tid at der var en risiko for at dette kunne indtræffe,men Andreas prøvede at blive ved så længe som muligt. Vi andre har naturligvis lyttet og givet input, men den endelige beslutning skulle Andreas selv nå frem til.«

Michael Laudrup vil ikke afsløre, hvad hans søn fremover skal beskæftige sig med:

»Hvad fremtiden byder på, synes jeg, at du skal spørge Andreas om.«