Det siges, at Premier League-holdenes præstationer i det tætpakkede jule- og nytårsprogram kan være udsalgsgivende for, hvordan stillingen ser ud, når Premier League afsluttes i slutningen af maj.

BT giver dig her et overblik over, hvordan Premier Leagues tophold har præsteret over julen, og kårer Premier Leagues julevindere- og tabere.

Julevinderne:

Manchester City: 10 point i fire kampe
- Sidste sæsons mestre har i første halvdel af Premier League-sæsonen haltet efter førerholdet Chelsea. Men med ti point ud af 12 mulige har Manuel Pellegrinis mandskab halet ind på London-klubben og ligger nu side om side med Chelsea - begge hold har 46 point og præcis samme målscorer.

20. december: Manchester City-Crystal Palace: 3-0
26. december: West Bromwich-Manchester City: 1-3
28. december: Manchester City-Burnley: 2-2
1. januar Manchester City-Sunderland: 3-2

Avancement: En placering - fra andenpladsen til en delt førsteplads

Tottenham: 10 point i fire kampe
- Båret frem af en stærkt spillende Christian Eriksen og en særdeles målfarlig Harry Kane har Tottenham stort set fået fuld pointhøst i jule- og nytårsprogrammet. Kun et uafgjort resultat mod Manchester United har stået i vejen for Spurs, der overstrålede alt og alle i 2015 første Premier League runde ved at tæske topholdet Chelsea med 5-3.

20. december: Tottenham-Burnley: 2-1
26. december:Leicester-Tottenham: 1-2
28. december: Tottenham-Manchester United: 0-0
1. januar: Tottenham-Chelsea: 5-3

Avancement: To placeringer - fra syvendepladsen til femtepladsen.


Southampton: 10 point i fire kampe
- Ingen levnede Ronald Koemans mandskab de store chancer for at blande sig i Premier Leagues topfelt, da man forud for sæsonen solgte flere af sidste sæsons store profiler til rivaliserende Premier League klubber. Men Southampton har overrasket alt og alle, og er en af jule- og nytårsprogrammets helt store vindere med ti ud af 12 mulige point. Tre sejre og en uafgjort mod topholdet Chelsea er det blevet til for Southampton.

20. december: Southampton-Everton: 3-0
26. december: Crystal Palace-Southampton: 1-3
28. december: Southampton-Chelsea: 1-1
1. januar: Southampton-Arsenal: 2-0

Avancement: En placering - fra femtepladsen til fjerdepladsen

På vippen:

Chelsea: 7 point i fire kampe
- Topholdet lagde godt ud med to sejre i juleprogrammets første to kampe, men siden er det blot blevet til et uafgjort resultat mod Southampton og en lussing på 3-5 mod Tottenham. Ét point i de sidste to kampe er bestemt ikke tilfredsstillende for José Mourinho, der nu ikke længere skal se nedad men til siden for at finde nærmeste modstander - Manchester City.

22. december: Stoke-Chelsea: 0-2
26. december: Chelsea-West Ham: 2-0
28. december: Southampton-Chelsea: 1-1
1. januar: Tottenham-Chelsea: 5-3

Avancement: Status quo - Chelsea er stadig på førstepladsen - dog må den nu deles med Manchester City

Arsenal: 7 point i fire kampe
The Gunners fik langt fra den ønskede start på 2015, da de tabte på udebane til konkurrenterne fra Southampton med 0-2. Forud for nederlaget havde Arsenal ellers en enkelt uafgjort og to sejre med i bagagen, og en sejr over Southampton kunne have fået dem op på en fjerdeplads. I stedet må de tage til takke med en placering som nummer seks.

21. december: Liverpool-Arsenal: 2-2
26. december: Arsenal-Queens Park Rangers: 2-1
28. december: West Ham-Arsenal: 1-2
1. januar: Southampton-Arsenal: 2-0

Avancement: Status quo - Arsenal var ligeledes placeret som nummer seks inden jule- og nytårsprogrammet.


Manchester United: 6 point i fire kampe
Efter en lidt sløv start, har Louis van Gaal fået gang i Manchester United, der ikke har tabt i de seneste ti Premier League kampe. Tre uafgjorte resultater i jule- og nytårsprogrammet har dog betydet, at Manchester City og Chelsea har trukket yderligere fra i toppen af tabellen, hvor United er placeret som nummer tre.

20. december: Aston Villa-Manchester United: 1-1
26. december: Manchester United-Newcastle: 3-1
28. december: Tottenham-Manchester United: 0-0
1. januar: Stoke-Manchester United: 1-1

Avancement: Status quo- Manchester United ligger fortsat på tredjepladsen, men afstanden til rivalerne fra Manchester City er steget fra fem til ni point, mens afstanden til Chelsea er steget fra otte til ni point.

Juletaberne:

West Ham: 4 point i fire kampe.
Denne sæsons helt store overraskelse var på noget af en test i det netop overståede jule- og nytårsprogram. To kampe på tre dage mod Chelsea og Arsenal viste sig at være for hård en opgave for West Ham, der led to nederlag den 26. og 28. oktober, mens det udover det blev til en enkelt sejr og et uafgjort resultat.

20. december: West Ham-Leicester: 2-0
26. december: Chelsea-West Ham: 2-0
28. december: West Ham-Arsenal: 1-2
1. januar: West Ham-West Bromwich: 1-1

Resultat: Er faldet fra fjerde- til syvendepladsen i Premier League.