Lyt til artiklen

Simon Kjærs stærke præstationer i Lille bakkes op af statistik.

Han var manden bag den anden danske scoring i Beograd, der sendte Danmark på sejrskurs i 3-1-sejren over Serbien.Simon Kjær fik ellers en rigtig skidt start på opgøret, men spillede sig markant op og kronede det med målet.

I det hele taget har Kjær været flyvende i en stor del af denne sæson, og han er tit på ugens hold i de store franske medier, som eksempelvis L'Equipe, for sine forsvarsindsatser for Lille.

En statistik udarbejdet for en lille måneds tid siden bekræfter, at Kjærs præstationer er i top. Det er det anerkendte Football Observatory, der ud fra en række punkter som bolderobring, pasninger og duelspil har lavet en slags performance-barometer.

Simon Kjær (th.) i duel med FC Portos Jackson Martinez
Simon Kjær (th.) i duel med FC Portos Jackson Martinez Foto: NICOLAS BOUVY
Vis mere

Her lå Simon Kjær ret pænt placeret som nummer 12 ud af midterforsvarere i Europas fire største ligaer. Blandt andet foran Real Madrids forsvarsprofil Sergio Ramos.

Listen har naturligvis ændret sig siden, men statistikkerne er værd at tage med, mener Simon Kjær.

- Det er da selvfølgelig positivt, når sådan en liste bakker op omkring den fornemmelse, man selv går og har omkring sine præstationer på klubholdet. Jeg føler, at jeg har fået bygget mere på mit spil, og det kan jeg blandt andet se i nogle statistikker, vi bruger i klubben.

- Det er selvfølgelig ikke noget, du kan bruge på banen, men jeg kan bruge de statistikker til at se, hvad jeg skal arbejde bedre med. Og hvis sådan en statistik viser, at jeg er placeret højt blandt nogle prominente navne, så er det da rart, forklarer Simon Kjær.

Simon Kjær gør det til 2-1 for Danmark på udebane mod Serbien
Simon Kjær gør det til 2-1 for Danmark på udebane mod Serbien Foto: MARKO DJURICA
Vis mere

Han har gjort det fortrinligt i Lille, hvor han har fået en lederrolle på holdet, og på landsholdet er han også rykket op som forsvarschefen.Daniel Agger har med sine høje skadesfrekvens blandt andet glippet tre ud af fire EM-kval.-kampe.

- Jeg synes, at jeg i en længere periode på landsholdet har arbejdet på at tage mere ansvar, og det er klart, at når Agger ikke er med, kræver det, at jeg træder endnu mere i karakter. Jeg tager gerne rollen som leder i forsvaret, men nu har Andreas Bjelland også rigeligt med anfører-erfaring fra sin klub, så jeg synes, at vi supplerer hinanden godt, når vi spiller sammen.