Hvad er nemmest - at spendere sin månedsløn på to millioner kroner fornuftigt eller at stoppe Lionel Messi? For Andreas Christensen er svaret det sidste. Derfor har det øjeblikkeligt mest lysende danske fodboldtalent omgivet sig med nogle af de helt store kanoner, når det kommer til spillet uden for banen.

Tirsdag aften står han over for Lionel Messi, Luis Suarez og Andres Iniesta, når Chelsea møder Barcelona i den første ottendedelsfinale i Champions League, men uden for banen står han sammen med sin far, Sten Christensen, Brøndby-ejer Jan Bech Andersen, den tidligere Chelsea-anfører John Terry samt investeringseksperten Morten Tinggaard.

»Jeg synes, det er et kompetent team, og det er derfor, vi har opbygget det. Nogle har styrker et sted, og andre har et andet sted. Det er det, man skal


Hvad er nemmest - at spendere sin månedsløn på to millioner kroner fornuftigt eller at stoppe Lionel Messi? For Andreas Christensen er svaret det sidste. Derfor har det øjeblikkeligt mest lysende danske fodboldtalent omgivet sig med nogle af de helt store kanoner, når det kommer til spillet uden for banen.

Tirsdag aften står han over for Lionel Messi, Luis Suarez og Philippe Coutinho, når Chelsea møder Barcelona i den første ottendedelsfinale i Champions League, men uden for banen står han sammen med sin far, Sten Christensen, Brøndby-ejer Jan Bech Andersen, den tidligere Chelsea-anfører John Terry samt investeringseksperten Morten Tinggaard.

»Jeg synes, det er et kompetent team, og det er derfor, vi har opbygget det. Nogle har styrker et sted, og andre har et andet sted. Det er det, man skal bruge, så man ikke selv famler i blinde en gang imellem. Så må man omgive sig med nogle, som vil Andreas det bedste, og som ikke kun tænker i penge,« siger Sten Christensen, der selv fungerer som rådgiver for sin søn og samtidig er målmandstræner i Brøndby.

Andreas Christensens karriere har taget fart de seneste år. To års lejeaftale i Bundesligaen hos Gladbach gav den erfaring, der siden i sommer har været en medvirkende årsag til, at den 21-årige dansker har spillet sig ind som klart førstevalg foran brasilianske David Luiz i Chelsea-forsvaret.

LÆS OGSÅ Bossen utilfreds med dansk rekord-køb: 'Han lever ikke op til forventningerne'

Chelsea-manager Antonio Conte har rost sin unge danske landsholdsspiller flere gange, og senest har Chelsea-legenden Frank Lampard fulgt op med sin påstand om, at Christensen ville beholde sin plads, selv hvis Chelsea havde købt verdens dyreste forsvarer Virgil van Dijk.

Men den største anerkendelse kom i starten af januar, da Christensen satte sin underskrift på en kontraktforlængelse til 2022, som ifølge Ekstra Bladet sender 540.000 kroner ind på kontoen hver uge. Og i perioden omkring forhandlingerne med Chelsea var John Terry - Andreas Christensens tidligere holdkammerat og nuværende Aston VIlla-spiller - en stor hjælp for Christensen-familien.

»John Terry er også med i teamet omkring Andreas. Det er en form for mentor-rolle, men det var specielt, da Terry var i Chelsea. Men jeg snakkede da også en del med John Terry omkring juletid. Han vil kun Andreas det bedste, og det er rigtig fint. Terrys vigtigste råd er, at Andreas skal blive ved med at fokusere - og også fokusere på det, han er god til,« siger Sten Christensen.

Foto: ALAN WALTER
Vis mere

John Terry (billedet) er ikke bare en god mand at spørge til råds - han er også gode venner med Brøndbys hovedaktionær og bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen. Og Brøndby-bossen er muligvis en af de vigtigste i holdet bag Andreas Christensen.

»Jan bor tæt på Andreas i London, så Andreas og hans kæreste, Katrine, kan komme derud lige så tit, de har lyst. Så kan de få snakket lidt dansk og få noget dansk mad. Jeg bruger også Jan. Hvis der er situationer, jeg skal have diskuteret eller snakket om, bruger jeg Jan til det. Han hjælper med at rådgive mig. Det er et rigtig godt samarbejde,« siger Sten Christensen og fortsætter.

»Jan kan nogle ting, som er rigtig gode. Det handler blandt andet om logistik og lidt andre ting. Han er fantastisk hjælpsom. Det er en, som både Andreas og vi sætter pris på, så det er superfint. Han har hjulpet med masser af ting, men du får mig ikke til at sige hvad. Det er alt. Der er mange ting, man kan trække på Jan med. Han er meget vidende og har et utroligt netværk. Det er suverænt,« siger Sten Christensen.

De to sidste nøglepersoner i Andreas Christensens entourage er investeringseksperten Morten Tinggaard, som blandt andet har startet Voluntas Investment & Advisory Firm sammen med Jan Bech Andersen og den tidligere Vestas-direktør Morten Albæk, samt en engelsk advokat bosiddende i London.

Og så er der selvfølgelig den vigtigste af dem alle - Sten Christensen selv, som har hjulpet sin søn gennem hele karrieren, der første gang skabte overskrifter, da Andreas Christensen skiftede til Chelsea som 15-årig.

»Jeg hjælper og rådgiver bare Andreas. Jeg har kun et formål, og det er at gøre det bedste for Andreas og tænke på, hvad der er bedst for ham.«

Foto: GLYN KIRK
Vis mere

Du er jo både rådgiver og far. Er det svært at skulle være både den kærlige og omsorgsfulde, men også til tider at skulle sige nogle sandheder?

»Nej, jeg behøver ikke at sige sandheder til Andreas. Det er han klog nok til. Jeg skal bare være far og så tage mig af de forhandlinger, der nu engang er. Jeg diskuterer dem med Andreas, og så tager vi den derfra. Det er på et meget simpelt plan, for Andreas har så dygtige folk i klubben, der fortæller ham, hvad han er god til, og hvilke udviklingsområder han skal fokusere på. Ikke at vi ikke diskuterer kampe, men vi går aldrig i bund med tingene, for det har han klubben til, og de er meget dygtigere til det, end jeg er,« siger Sten Christensen.

LÆS OGSÅ Brøndby-træner nedtoner pointtab: 'Så kan du spørge FCM om de tabte point i Helsingør'

Han og Andreas Christensen har valgt den mindre konventionelle tilgang til fodboldverdenen, for mens agenterne får mere og mere magt, har de valgt ikke at bruge sådan en. Helt bevidst.

»Jeg har ikke noget imod agenter, og jeg kan godt forstå, at de er i branchen. For mange er det et vigtigt onde at have, fordi det er en verden, der er svær at navigere rundt i. Derfor kan jeg sagtens forstå, at agenterne er til, og jeg har ikke noget imod, at de tjener penge, men der er desværre også bare nogle brodne kar, der kun tænker på deres egen lomme,« siger Sten Christensen.

Foto: JOHN SIBLEY
Vis mere

Har I passet på netop at finde ud af, hvem der har de reelle motiver?

»Ja, det har vi da. Og der er en grund til, at jeg så styrer det. Det er jo derfor. Jeg har absolut nogle agenter, som jeg stoler på, og som jeg kan spørge, hvis jeg mangler et råd, eller der er noget, jeg ikke lige har styr på. Der findes rigtig fine agenter, men vi har bare valgt ikke at gå med en lige nu, men det kan sagtens være, at vi på et tidspunkt kommer til det. Det ved man ikke.«

Men en ting ved man til gengæld med relativt stor sikkerhed; at Andreas Christensen i aften vil være på banen, når Champions League-favoritterne fra Barcelona kommer på besøg. Med far Sten og den økonomiske rådgiver Morten Tinggaard på lægterne.