Intet 'året der gik'-program i tv uden et besøg af landets statsminister.

Sådan har det stort set altid været. Derfor var det heller ingen overraskelse, at Helle Thorning-Schmidt var blandt gæsterne, da Operaen lørdag aften lagde hus til TV2’s store årskavalkade 'TV2 012: De største øjeblikke'. Hvad der derimod var en overraskelse, det var, at statsministeren lovede, at hun ville danse gangnam-style.

Thorning entrede scenen, lige efter hele salen havde dansede kult-dansen, der er opfundet af den koreanske sanger PSY. Det var derfor meget naturligt, at det var den, der var udgangspunktet for samtalen, da Helle Thorning-Schmidt havde sat sig i stolen foran Johannes Langkilde og Cecilie Frøkjær, to af showets tre værter (den sidste er Morten Ankerdal, red.). 

Til BT

De to værter var hurtige til at udfordre statsministeren, som de opfordrede til at forsøge sig med den særegne dans. En opfordring publikummet i den fyldte Opera ikke var sent til at fange. Deres højlydte klappen kaldte på en reaktion hos statsministeren, der tydeligvis ikke var helt med på, at skulle kaste sig ud i dans for åben skærm.

- Jeg lover, at jeg gør det næste år, lød det fra Thorning-Schmidt, som måske dermed håbede, at hun kunne lukke den der. Men Langkilde var hurtig i replikken.

- Det glæder vi os til. Vi har det på bånd, lød det med et forventningsfuldt grin, hvorefter værterne begyndte at tale med statsministeren om andre emner.

Men da interviewet med landets førstedame var overstået, benyttede Cecilie Frøkjær igen lejligheden til at minde om, hvad der må forventes at blive, næste års højdepunkt.

- Vi glæder os MEGET til næste år, sagde hun, med henvisning til, hvad statsministeren havde lovet, hvorefter Thorning begravede hovedet i hænderne, som et tegn på, at hun godt fornemmede, at den bliver svær at komme udenom.

TV2’s store årskavalkade bliver sendt på TV2 den 30. december.

Til BT

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.