Kurt Kragh har været hverdagens virkelige Brix. Her bedømmer han 'Forbrydelsen'.
Kurt Kragh har været hverdagens virkelige Brix. Her bedømmer han 'Forbrydelsen'. Foto: DR / Erik Refner

Se Kurt Kraghs vurdering af Forbrydelsen

Hvis man sidder med fornemmelsen af, at man gennem Forbrydelsen III har fået et godt indblik i, hvordan politiet arbejder, så kan man godt tro om igen. Det er meget langt fra virkeligheden, men som underholdning, har serien været fantastisk. Det siger vicekriminalkommissær Kurt Kragh, der selv har stået i spidsen for efterforskningen i et utal af mordsager.

- For mig skal de grundlæggende ting være i orden. Ting, der måske kan virke som små ting: Eksempelvis om de har ramt omgangstonen. Og her synes jeg faktisk, at de har lidt et problem, når de fremstiller tonen mellem medarbejdere og ledelsen i politiet som kold og humorforladt, for virkeligheden er en ganske anden. Der er en rigtig god tone, der er præget af stor humor, siger han til BT. Han er heller ikke imponeret over politiarbejdet undervejs i serien.

forbrydelsen

BT

- Det er ikke realistisk, at Borch lukker sagen om Louise Melbys død ned, som han gør mod slutningen af serien. Det ville aldrig ske i virkeligheden. Det ville man ikke acceptere.

Der er dog én ting, han ikke nødvendigvis finder urealistisk. At Sarah Lund ender med at tage sagen i egen hånd - og bliver morder.

- Det er naturligvis udsædvanligt i Danmark, at en politimand på den måde tager sagen i egen hånd. Men i den store verden er det ikke urealistisk. Der sker det faktisk, siger han.

På trods af at serien indeholder små fejl - set med en politimands briller - så er vicekriminalkommissæren begejstret.

- Jeg vil give serien som helhed et stort firetal - meget tæt på femtallet. Den har været intens og spændene. Jeg har virkelig følt mig underholdt. Men det er jo fiktion, det skal man huske på. Havde det været en dokumentar, var vi nok faldet i søvn undervejs, griner han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.