Stacy Martin og Shia LaBeouf i Lars von Triers 'Nymphomaniac'
Stacy Martin og Shia LaBeouf i Lars von Triers 'Nymphomaniac' Foto: Christian Geisnæs/Nordisk Film
Lars von Triers seneste film 'Nymphomaniac' har ikke lokket de store horder af mennesker ind i biografmørket.

Der var ellers skruet godt op for forventningerne til filmen, der indeholder rigeligt af det, der ellers altid sælger: sex.

Men Lars von Triers nye film trak kun 13.437 danskere i biografen i de første otte dage, den spillede. Det skriver filmmagasinet Ekko.

Filmen, der har fået mange flotte anmeldelser, havde premiere første juledag, men hos distributøren Nordisk Film er tallene ingen skuffelse.

- Jeg synes, at det er et okay resultat, siger Jan Lehman, der er direktør for Nordisk Film Biografdistribution, til filmmagasinet Ekko. Grunden til salgstallene skal ifølge Jan Lehman findes i filmens længde, som er over fire timer.

- Vi har hele tiden været klar over, at det er en film, der alene på grund af sin længde kræver en beslutning. Man skal reelt set afsætte fem timer inklusive pausen og reklamefilmen, siger han.

Formanden for Danske Biografer og blogger på Ekkos hjemmeside Kim Pedersen mener desuden, at premieredatoen i juleferien har noget at sige om salgstallene.

- Studerende rejser hjem i julen. Jeg tror, at der er en stor gruppe af studerende på højere læreanstalter, som gerne vil se filmen, men som har befundet sig i små byer rundt omkring i Danmark, siger han til Ekko og mener også, at det derfor er for tidligt at fælde dom over filmens salgstal.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.