Ovenfor kan du se traileren for 'Wonder Woman', hvor hun har hovedrollen

’Wonder Woman’ Gal Gadot kan nu blære sig med titlen, som verdens bedst sælgende skuespillerinde. I 2017 solgte hun allerflest biografbilletter og tjente 8,6 millioner danske kroner i billetsalg.

'Jeg vil kæmpe for dem, som ikke kan kæmpe for dem selv,' sagde den kvindelige superhelt på biograflærredet.

Det var filmene 'Wonder Woman' og 'Justice League', som den israelske skuespiller hittede med i det forgående år. Især 'Wonder Woman' trak rekordmange biografgængere ind i de røde velour sæder over hele verdenen. Det er Warner Bros., der står bag begge film.

Filmen, der bygger på tegneserien fra 1941, handler om Diana, der vokser op som amazone-kriger på øen Themyscira, men en uventet hændelse bringer Diana midt ind i første verdenskrig, hvor hun skal redde menneskeheden.

Gal Gadot på 32 år er tidligere model og var Miss Israel i 2004. Hun har tidligere spillet Gisele i 'Fast & Furious' og haft en rolle i filmen 'Keeping up with the Joneses'.

Hun spillede første gang Wonder Woman i filmen 'Batman V Superman: Dawn of Justice' i 2016.

Her ses Gal Gadot.
Her ses Gal Gadot. Foto: ROBYN BECK
Vis mere

Udover at være den mest sælgende skuespillerinde, så er hun mor til to piger Alma og Maya og gift med Yaron Varsano, der er ejendomsmægler.

Superhelten med det kulsorte hår, lassoen og guldarmbåndene blev første gang spillet af Lynda Carter i 1975. I 2019 udkommer Wonder Woman 2, hvor Gal Gadot endnu engang spiller den kvindelige superhelt.

Den mest sælgende skuespiller i 2017 var Vin Diesel, der indbragte 9,9 milliarder kroner med filmen 'Fate of the Furious', der er nummer otte i filmene 'Fast & Furious'.

Gal Gadot.
Gal Gadot. Foto: NINA PROMMER
Vis mere

Med sine 9,3 millioner kroner indtager Dwayne Johnsen, bedre kendt som 'The Rock' en anden plads på listen. Han var også med i 'Fate of the Furious'. Den amerikanske skuespiller har haft travlt med tre film i biograferne i 2017. 'Jumanji: Welcome to the Jungle', 'Baywatch' og 'Fate of the Furious'.

I Danmark er Star Wars filmen 'The Last Jedi' den mest sælgende film i 2017, selvom den kun har været i biograferne i et par uger.

De bedst sælgende skuespillere

Vin Diesel: 9,9 mia. kr.

Dwayne Johnson: 9,3 mia. kr.

Gal Gadot: 8,6 mia. kr.

Emma Watson: 8 mia. kr.

Johnny Depp: 6,8 mia. kr.