Big Brother er knap kommet i gang, før den første egentlig skandale rammer programmet.

Big Brother har med øjeblikkelig virkning valgt at smide 27-årige Martin Hibel fra Roskilde ud af programmet.

I forbindelse med castingen til programmet, bliver deltagerne bedt om at stille med en ren straffeattest. Det gjorde Martin Hibel. Men tirsdag blev SBS TV og Endemol, der producerer programmet, gjort opmærksom på, at der var tale om en forfalskning. Han fik i 2010 en dom. Den fremgår ikke af den forfalskede straffeattest.

- Da vi konfronterer ham med det, indrømmer han, at han har forfalsket sin straffeattest, fortæller Jesper Jügensen, der er informationschef hos SBS TV.

Det er helt uacceptabelt for parterne, og de valgte at gøre kort proces.

- Vi vil ikke tolerere, at den beboer har løjet sig til en plads i huset. Vi vil gerne vide det, det er derfor, vi beder om en straffeattest. Når han forfalsker en straffeattest, så er tilliden brudt, og så er vi nødt til at drage den konsekvens, vi har draget og smide Martin ud af huset, siger han og påpeger, at det ikke er det, at han er tidligere straffet, der er et problem. Det er alene det, at han ikke er ærlig omkring det.Noget der understreges af, at en anden af deltagerne, 32-årige David fra Skovlunde, da også slæber rundt med en dom. Tilbage i 2001 blev han dømt og fængslet for checkfalskning og hashsmuling.

Forventede at blive opdaget

Det har været hårdt for Martin, at blive taget ud. Han sidder lige nu og taler med en psykolog.

- Han siger selv, at han havde på fornemmelsen, at det ville blive opdaget. Men han fortæller, at han, udover at vinde pengene, gerne ville vise, at han havde en anden side.

Deltagerne fik ikke mulighed for at sige farvel til Martin. Han blev kaldt i skriftestolen, men kom aldrig ud igen. Big Brother har netop givet de intetanende beboer følgende besked:

”Martin har forbrudt sig mod reglerne mod at komme ind i huset. På denne baggrund har Big Brother valgt at smide ham ud af huset. Han vil ikke komme tilbage.”

Frustrerede beboere

Beskeden var ikke ligefrem noget, der beroligede de resterede beboer, der straks begyndte at spekulerer i, hvad årsagen til den drastiske exit er. Efterfølgende gik diskussionen frem og tilbage inde i huset. Blandt andet blandt flere af drengene, der var frustrerede over måden, det hele skete på. De sidder og taler om det udenfor, mens de ryger:

- Hvad gør de nu?

- Det fik vi ikke svar på.

- Det er fucking nederen. Hvorfor lader de ham ikke sige farvel?

Jesper Jügensen fortæller, at de ikke har planer om, at de skal have mere at vide om afgangen.

- Vi har ikke planer om, at de skal have mere at vide. Ikke lige nu i hvert fald, siger han.

Ifølge Ekstra Bladet er det 27-årige Martin Hibelshar gjort sig skyldig i – og som nu koster ham hans deltagelse i programmet, at han i 2010 blev idømt et halvt års fængsel og et års betinget for adskillige svindel- og bedragerisager - ligesom han er dømt for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, for at have viderebragt kokain mod betaling af 5000,- kroner.