Lad os tage den gode nyhed først. DR bekræfter nu, at tv-serien ’Broen’ får en tredje sæson, som får premiere på de danske og svenske tv-skærme i efteråret 2015.

Den dårlige nyhed er til gengæld, at sæsonen bliver helt uden Kim Bodnia i rollen som Martin Rohde. Svenske Sofia Helin tager derimod endnu en tur over broen i rollen som den svenske politibetjent Saga Norén.

- Vi har stadig meget at berette om Saga Norén, og nu kan vi også præsentere seerne for nye spændende karakterer i 'Broen's univers og udvikle deres relationer med hinanden. Sæson tre føles rigtig fascinerende at arbejde med, og jeg lover, at ingen bliver skuffede, siger hovedforfatter Hans Rosenfeldt i en pressemeddelelse.

I november sidste år, efter afslutningen på anden sæson, lovede Hans Rosendfeldt ellers i den norske avis VG, at Kim Bodnias rolle var selvskrevet i tredje sæson af serien.


- Både Saga og Martin skal selvfølgelig være med igen, og det samme gælder Martins kone, Mette (...) Vi har skrevet en norsk mand ind til en af de store roller i tv-serien. Og det er en mand, som kommer til at have meget at gøre med Martin, sagde Hans Rosenfeldt i november.

Hvem, der nu i stedet skal overtage den danske hovedrolle, har DR endnu ikke løftet sløret for.

De første to sæsoner af ’Broen’ har været en stor succes for DR og svenske SVT, og serien er blandt andet blevet indspillet i en fransk/britisk-udgave, der foregår i tunnelen mellem de to lande.