Låner du ofte disse ting ud?

Det kan virke som en sød gestus at låne sine ting ud til venner og veninder. Men der gemmer sig farlige og ubudne gæster i dine personlige ejendele.

1. Makeup

At dele makeup er faktisk langt fra så uskyldigt, som det lyder. Ved at låne en anden persons eyeliner eller lipgloss, kan man blandt andet risikere at få øjenbetændelse eller herpes.

 

2. Deodorant

En 'roll-on'-deodorants formål er at fjerne kropslugt ved at nedbryde bakterierne i armhulen. De gør dog kun bakteriedannelses-processen langsommere og dræber altså ikke bakterierne. Låner man sin deodorant ud, låner man derfor også alle sine lækre bakterier ud.

 

3. Hovedtelefoner

Dine ører indeholder et godt mix af ørevoks, bakterier og døde hudceller, og deler du høretelefoner med andre, bliver bakterieindholdet på dem selvfølgelig højere. De mange bakterier kan for eksempel snige sig ind i åbne sår og give store infektioner. Så hold dig til at proppe dem ind i dine egne ører.

 

4. Sko

Hvis man bruger andre folks sko uden at have strømper på, risikerer man at få fodsvamp. Varme, svedige og mørke steder er det rene paradis for svamp, og sandaler, hjemmesko og lignende skal derfor renses grundigt, hvis man insisterer på at dele dem.

 

5. Neglesaks

Selv om det kan føles sikkert, skal man holde sig fra at dele neglesaks eller -klipper. Der kan nemlig sidde mikroskopiske mængder af størknet blod på dem, der ikke er synlige for det blotte øje. Man risikerer derfor at blive smittet med sygdomme som eksempelvis hepatitis C.

 

6. Barberblade

Det samme gør sig gældende for barberblade. Samtidig kan det øge risikoen for kønsvorter og andre lækre sager, hvis man deler skraber.

 

7. Håndklæder

Et håndklæde, som man har brugt til at tørre sig med efter et bad, kan gemme på bakterier og virus, der kan give en række forskellige sygdomme. Så find et rent frem, hvis din ven skal låne et.

H/T Lajkat.