I denne uge tager 'Det bedste af det billige' fat i en af julens mest populære småkager, nemlig brunkagen.

»En god brunkage skal være tynd, sprød og krydret. Den skal have en elegance og være en intens oplevelse,« lyder det fra Thomas Alcayaga, før testen går i gang.

Ugens test består af fem brunkager, som ligger på en kilopris fra 24 til 80 kroner. Blandt de billige er der et dyrere alternativ fra Lagkagehuset til en kilopris på hele 325 kroner.

Det skulle vise sig at være en svær opgave for Thomas Alcayaga at finde en brunkage i det billige segment, der levede op til alle hans forventninger. Dog endte det med, at én brunkage løb med titlen 'Det bedste af det billige', da den trods sin specielle udformning og luftige konsistens havde en mere intens smag.

»Konsistensmæssigt minder den mere om en bastogne-kiks, men smagen er god, og de er ikke fedtet med mandlerne,« lyder det fra kogemanden.

Se, hvordan det gik til, i videoen i toppen af artiklen.

Thomas Alcayaga er madblogger og foodstylist samt indehaver af madbloggen Madet Mere.

Hvis du gerne vil følge med i 'Det bedste af det billige' fremover kan du nu finde os på Facebook her.