»Jeg tager afstand fra Karstens upassende kommentarer om afrikanere.«

Sådan lyder det fra Janni Ree en lille uge efter, at hendes mand kom på glatis for at stå fast på at bruge nedsættende ord om afrikanere.

Alligevel tager tv-kendissen sin mand i forsvar.

»Karsten er ikke racist! Han elsker og respekterer afrikanere. Det er derfor, han har så mange forretninger i Kenya, specielt med Masaierne. Og det er derfor, vi så tit er i Afrika,« skriver Janni Ree på Instagram.

»Karsten har ofte intet filter, så indimellem får han lukket noget upassende ud, som han i virkeligheden ikke mener.«

Janni og Karsten Ree stillede torsdag op på den røde løber til en filmpremiere og fortalte om deres seneste tur til Afrika, hvor Karsten Ree blandt andet er ved at få en restaurant op at stå.

Her ønskede den fremmødte presse at vide, hvad den 77-årige forretningsmand fik tiden til at gå med, da 52-årige Janni Ree mistede tålmodigheden og afbrød turen en uge før ham.

»Alt muligt. Håndværk og leger med negrene,« fortalte Karsten Ree til blandt andet Ekstra Bladet og fortsatte:

»Jeg lærer dem at arbejde.«

Mens Janni Ree brød ud i et forlegent grin og forsøgte at skifte emne, spurgte Ekstra Bladets tv-reporter, om det ikke var 'en smule småracistisk at sige', hvortil rigmanden svarede, at da 'negro' betyder 'sort' på latin, må han gerne kalde sorte mennesker for 'neger'. Lige som at 'en grønlænder er en grønlænder', og 'en dansker er en dansker', som han siger.

Men at Kasten Ree så ikke kalder en afrikaner for en afrikaner er altså ikke udtryk for, at han er racist, fortæller Janni Ree.

Tværtimod har han valgt at drive forretning på kontinentet, fordi han elsker og respekterer især masaierne i Kenya, skriver rigmandsfruen, der illustrerer sit opslag med et billede af sig selv sammen med en veninde gennem 35 år, som ifølge Janni Ree selv er masai.

»Vi holder sammen i tykt og tyndt og har haft de fedeste oplevelser sammen. Og vi vil altid være der for hinanden. Gode veninder er guld værd!«

Selvom Karsten Ree har ret i, at ordet 'negro' betyder 'sort', er ordet også historisk blevet brugt om sorte slaver og til at inddele folk i hierarkier alene på grund af deres hudfarve. I dag betragtes det derfor som værende stærkt nedsættende.