Begejstrede reaktioner fra den internationale presse på madfestivalen Copenhagen Cooking. Ikke mindst over at opdage, at TV-serien Borgens »far« Adam Price også er en stor gastronom.

- Nordic Cuisine is on fire, skriver Matt Rodbard på det amerikanske internetmedie foodrepublic.com2 oven på den forgangne 'Big weekend' i København i forbindelse med madfestivalen Copenhagen Cooking.

Rodbard er en af de lidt over 20 internationale journalister, som har været inviteret til København af Wonderful Copenhagen og Visit Denmark i forbindelse med i forbindelse med madfestivalen, der begyndte i fredags og varer til 2. september.

En anden af de inviterede journalister, Anthea Gerrie fra The Observer i England, møder jeg i auktionshallen på Københavns Fisketorv i havnen, som Silver Spoon har forvandlet til en intermistisk restaurant lørdag aften.

- Det er som om, at Danmark er verdens centrum for tiden, siger Anthea Gerrie.

Og her snakker Gerrie ikke bare om restaurant Noma og den regerende kokkeverdensmester Rasmus Kofoed, men også om »Borgen«, »Forbrydelsen« og andre danske TV-serier, som pt har stor succes i Storbritannien.

Uafhængigt af hinanden nævner begge journalister den samme lille happer til åbningsceremonien på Det Kgl. Bibliotek bestående af creme fraiche med sik (helt) rogn fra Kødbyens Fiskebar som en af turens største gastronomiske oplevelser.

Kigger man på de forskellige tweets, som de internationale journalister har udsendt, som de første korte og hurtige statements fra festivalen, optræder Silver Spoons Pop Up middag på Fisketorvet med tranceagtig musik i højttalerne og duften af fiskehal i næseborene flere gange. Bloggeren eatlikeagirl skriver:

- Brunet smør som dressing til salat af tang - hell yeah!

Men det som tydeligvis har gjort allerstørst indtryk på eatlikeagirl - som lyder det civile navn Niamh Shields - og de alle andre tilrejsende britiske journalister, fra bl.a. The Times, har været at møde skaberen af den populære TV-serie Borgen, Adam Price. Ikke mindst fordi Price, som i England kun er kendt som manuskriptforfatter, til journalisternes store forbløffelse afslørede, at han også er TV-kok, og at han var madanmelder igennem næsten 20 år indtil han for nylig åbnede sine to restauranter.