TV2-chefen Michael Dyrby valgte i dag at forlade posten som følge af en affære. Han oplyser, at der er blevet udvekslet 'kompromitterende materiale', som kan bruges mod ham.

»I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes. Jeg har ikke været udsat for afpresning, men materialets tilstedeværelse er nok. Det er nødvendigt, at en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger. Derfor er det mit valg, at jeg ikke længere skal være nyhedsdirektør på TV 2,« oplyste Michael Dyrby tidligere på dagen til TV2.

BT er vidende om, at det 'kompromitterende materiale' drejer sig om sms'er og nøgenbilleder.

Ifølge Ekstra Bladet skulle materialet allerede florere på nettet, hvilket forklarer, hvorfor nyhedschefen har set sig nødsaget til at stå frem og erkende sagen.

Selv ønsker Dyrby ikke at kommentere sagen nærmere:

»Selve sagen er reelt privat og uden konsekvens og perspektiv for andre end min familie og jeg. Mit fokus vil fremadrettet ligge her – hos dem, jeg har såret allermest. Jeg har derfor heller ikke yderligere kommentarer end denne,« siger han til TV2.

Mikkel Hertz, der til dagligt arbejder som nyhedschef på TV 2, overtager midlertidigt rollen som nyhedsdirektør.

I en oprindelig version af denne artikel skrev vi fejlagtigt, at BT er "i besiddelse" af fotos af Michael Dyrby. BT beklager. 

Andre læser også