I flere dele af Danmark er der lige nu vindstød af stormstyrke. DMI anbefaler, at både fodgængere, cyklister og bilister er særligt opmærksomme på blæsten.

Stadig flere påvirkes af den kraftige vind, der i øjeblikket er over Danmark. En tag er netop blæst af en Kvickly på Englandsvej i Sundby på Amager.

- Brandvæsenet er lige kommet. Folk står foran og kigger på det, fordi det ser meget voldsomt ud. Taget lå op til 10 meter udfra butikken, siger en læser til bt.dk.

Politiet vil ikke i øjeblikket oplyse om, hvad der er sket, men ingen er umiddelbart kommet til skade.

I Nordjylland får den kraftige vind trampoliner og andet godt fra haven til at blæse rundt i nabolaget som blade fra træerne på en kold efterårsdag.

ER DER SKET SKADER VED DIG? SEND DINE BILLEDER TIL 1929@BT.DK ELLER KLIK HER FOR AT SENDE MED MOBIL

Og i København er flytrafikken så påvirket af de voldsomme vindstød, at SAS har aflyst flere afgange og ankomster i løbet af dagen.

- Vi har en rigtig kraftig vind fra en vestlig retning, og det blæser mange steder op til en hård kuling, og så er der meget kraftige vindstød, fortæller vagtchef ved DMI, Thyge Rasmussen om vejrsituationen i Danmark.

Han oplyser, at de kraftige vindstød er meget atypiske for denne tid på året.

- Det er ret voldsomt i forhold til, at vi er i april måned. Det er værre, end vi plejer at opleve. De rammer især den nordøstlige del af landet - det vil sige Nord- og Østjylland og ned over Sjælland og Lolland-Falster. I København er der også vindstød af stormstyrke i øjeblikket, siger vagtchefen.

Thyge Rasmussen fortæller, at den kraftige blæst vil aftage i løbet af eftermiddagen, og i morgen får vi en flot lørdag med sol og svag vind. Men indtil da råder han alle til at være særligt opmærksomme, når de færdes ude.

- Fordi der er de vindstød, som kommer så pludseligt, så bliver man altså meget overrasket. Så det skal man være opmærksom på, hvis man er fodgænger eller cyklist. Og bilister kan selvfølgelig også få et chok, hvis de kommer kørende på en åben strækning, og der pludselig kommer et ordenligt vindstød, siger han.

- Vi har lige snakket med vores observatør, der sidder ude i tårnet i lufthavnen, og han siger tårnet faktisk ryster, fortæller Thyge Rasmussen og understreger dermed, at vejrsituation er helt særlig lige nu.

Vinden har ikke påvirket temperaturerne, der ligger på omkring 10 grader landet over. Men DMI oplyser - hvis man ikke selv har opdaget det - at det selvfølgelig føles koldere i blæsevejret.

ER DER SKET SKADER VED DIG? SEND DINE BILLEDER TIL 1929@BT.DK ELLER KLIK HER FOR AT SENDE MED MOBIL