Siden i morges har en bus med 60 passagerer siddet fast i snekaos uden for Rønne på Bornholm. Den sneplov som skulle bane dem vejen, er for kort tid siden kørt sin vej.

- Vi fik at vide, at sneploven i stedet skulle ud og hjælpe en hønsetransport med at komme fri. Hønsene er åbenbart vigtigere end os, siger Signe Adeler Jensen.

Sammen med godt 60 andre værnepligtige fra Beredskabsstyrelsens kaserne på Allinge skulle Signe Adeler Jensen lige nu være på vej hjem til Sjælland på juleferie. Men i stedet for at befinde sig på en færge med kurs mod gås, gaver og risalamande, sidder hun fortsat strandet i den bus, som klokken ni i morges kørte mod færgelejet i Rønne.
 
- Det eneste jeg kan se ud af vinduerne er snestorm og lygterne på de biler, der holder stille foran bussen. Vi forsøger at holde humøret oppe, men folk er efterhånden ved at være trætte og sultne, siger Signe Adeler Jensen.

Bussen, en kommunal rutebil, befinder sig i øjeblikket ni kilometer fra Rønne på Bornholms vestkyst. Signe Adeler Jensen forklarer, at de 60 passagerer ikke ved, om de når at komme hjem til jul, men måske er der godt nyt.

Bt.dk har talt med 1. vagthavende ved Beredskabsstyrelsens kaserne i Allinge, Jørgen Kronvald, som har fået en opløftende melding.

- Ifølge mine oplysninger skulle der være en gummiged på vej ud til bussen, for at grave dem fri. Hvornår den kan nå frem, ved jeg dog ikke, siger han.