____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den 30-årige Rune Diament, der gennem både sociale medier og også mere traditionelle medier kæmpede for at blive helbredt for kræft, mistede torsdag livet.

- Rune forlod os i dag kl. 13.50 på Diakonissestiftelsens hospice på Frederiksberg. Det var smukt, roligt og værdigt, og han var sammen med sine allernærmeste. Vi kan aldrig nogensinde sige tak nok til alle jer, der med jeres støtte både gennem ord, bidrag og kærlige tanker har fyldt Runes sidste tid med kærlighed, lys og håb. Vi kan ikke udtrykke med ord hvor meget det har betydet, både for Rune og for hans nærmeste. Af hele vores hjerter: Tak!

Det skriver Runes familie torsdag aften på facebookgruppen 'Hjælp Rune Diament mod leukæmi.'

Rune Diament fik i august 2011 stillet diagnosen Akut Myeloid Leukæmi, også kaldes blodkræft, og i juni lød beskeden fra lægerne på Rigshospitalet, at de ikke kunne helbrede ham. Det fik i sidste måned Rune Diament til at stille op i Aftenshowet på DR 1, hvor han fortalte om sin sygdom og han samlede via Facebook-gruppen 200.000 kroner ind på en uge. Pengene skulle give ham mulighed for en alternativ behandling i Østrig efter at danske læger havde opgivet at helbrede ham.

- Rune har ønsket at Sugar Mountain af Neil Young skal spilles til hans begravelse. Hvis du har lyst, så luk øjnene og lyt, og tænk en taknemmelig tanke over et liv som er levet modigt, smukt og autentisk, skriver familien.