Lyt til artiklen

Politiet har efter halvandet års pengejagt nu fundet frem til en del af de godt 220 mio. kr., som Stein Bagger og hans medgerningsmand Mikael Ljungman hev ud af leasingkarrusellen.

Gennembruddet er kommet efter et samarbejde med det amerikanske forbundspoliti FBI, og bagmandspolitiet har sporet sig så meget ind på de hidtil forsvundne svindelmillioner, at man er klar til amerikanske beslaglæggelser, skriver dagbladet Børsen.

Blandt andet har det amerikanske forbundspoliti FBI i samarbejde med Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet fundet frem til en hidtil hemmeligholdt konto med et tilhørende amerikansk kreditkort udstedt til »Lord Mikael Ljungman«, ligesom politiet har fulgt sporet efter de 162 mio. kr., som er blevet overført fra leasingselskaberne til Mikael Ljungmans svenske selskab Xiop AB.

Af de 162 mio. kr. er mere end halvdelen blevet flyttet til det amerikanske selskab Ecommerce LLC og Media Power, som Mikael Ljungman ejer sammen med den svindeldømte svensker Carl Freer. Politiet har i al hemmelighed fået Retten i Lyngby til at udstede beslaglæggelsesordrer på de indeståender, der måtte være på tre konti tilhørende Ecommerce LLC i USA samt på den konto, som Mikael Ljungman råder over gennem brugen af kreditkortet udstedt til »Lord Mikael Ljungman«.

Det viser korrespondance mellem bagmandspolitiet, Justitsministeriet, Retten i Lyngby og det amerikanske forbundspoliti FBI, som dagbladet Børsen har fået aktindsigt i. En kilde hos bagmandspolitiet med kendskab til forløbet oplyser, at amerikanerne er meget fortrøstningsfulde i forhold til at få en meget stor del af de forsvundne millioner tilbage til Danmark. Oprindeligt manglede politiet og kurator Boris Frederiksen at finde 220 mio. kr., der var trukket ud af leasingkarrusellen gennem milliardhandlerne.

Hidtil har politiet beslaglagt 50 mio. kr. på en konto i The Hong Kong & Shanghai Banking Corporation Ltd., som Bagger-makker Mikael Ljungman havde råderet over. Det skete allerede før, Ljungman fik sin dom på 6 års fængsel i marts i år. Og i maj, juni og juli i år har Retten i Lyngby så truffet beslutning om, at en række amerikanske banker skal udlevere diverse kontooplysninger fra Mikael Ljungman og Carl Freers selskaber Media Power og Ecommerce til bagmandspolitiet.