Genoplev dagens retsmøde minut for minut i LIVE-bloggen i bunden af artiklen.

Politiet har fundet videoer af drab og tortur på den computer, som Peter Madsen nægtede at lade politiet undersøge.

Anklager Jacob Buch-Jepsen har ved dagens retsmøde forklaret, at det er anklagemyndighedens opfattelse, at der er tale om videooptagelser af ægte drab på kvinder. Blandt andet ved halshugning og afbrænding.

»Vi har set på hans computer, hvor der var links, som førte videre til en harddisk. Det er nogle henrettelsesvideoer, og det er vigtigt for mig at påpege, at det er ikke er videoer produceret af Peter Madsen, men det er nogle videoer, som efter vores opfattelse indikerer, at man kan have interesse for fetich, tortur og drab. Der er nogle meget alvorlige videoer om henrettelser på kvinder. Det er ægte videoer optaget i udlandet,« sagde Jakob Buch-Jepsen efter retsmødet.

Peter Madsens forsvarer har tidligere nægtet at give tilladelse til, at politiet måtte undersøge hans computer. Den indeholdt tavshedsklausuler og forretningshemmeligheder, lød forklaringen.

Nu viser det sig, at politiet har fundet materiale, der umiddelbart svækker Peter Madsens sag markant. Det kom frem i retten tirsdag, da anklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi fremlagde de foreløbige resultater af gennemgangen af computeren.

Der er it-specialister hos Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3), som de seneste uger har gennemtrawlet computeren og lavet en (foreløbig) rapport til Københavns Politi.Fundet på computeren er interessant set i lyset af, at Peter Madsen flere gange har nægtet politiet adgang til computeren. Under retsmødet 5. september kom det frem, at politiet uden held havde forsøgt at få tilladelse til at gennemgå computeren, og da specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi fremsatte en ny anmodning i retten, protesterede Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark. Til slut afgjorde dommeren, at politiet alligevel skulle have adgang til computeren.

Peter Madsen fik også selv mulighed for at forklare sig i retten efter at anklagemyndigheden havde fremlagt de nye oplysninger. Han sagde, at videoerne ikke nødvendigvis tilhørte ham og uddybede med, at adskillige andre personer også havde haft adgang til computeren.

»Jeg vil gerne præcisere, at både den computer og de flytbare medier, som er fjernet fra Raket-Madsens ejendom. Det er ikke min ejendom, det er ikke mit nødvendigvis. Der er en række personer, der har haft adgang til computer og flytbare medier,« siger han.

»Jeg skulle måske tilføje, at der også er nogle af de mennesker, som har vidnet, og som har udtrykt interesse for de emner,« sagde Peter Madsen i retten i dag, hvor han præciserede, at der blandt andet har været en praktikant tilknyttet værkstedet, som »praktisk taget« boede der.

Computeren stod - ifølge Peter Madsen - frit tilgængelig på værkstedet.

Madsens forsvarer Betina Hald Engmark forklarede desuden, at obduktionsrapporten ikke tyder på, at Peter Madsen har haft samleje med Kim Wall forud for hendes død. Der har ikke været spor af efter Peter Madsens dna i Kim Walls underliv eller på Peter Madsens penis.

Til gengæld, så viser obduktionsrapporten, at Kim Walls torso bærer præg af talrige knivstik. Blandt andet et i brystkassen og 14 stik i underlivet.
Peter Madsen nægter sig fortsat skyldig i drab.

Det opsigtsvækkende fund på Peter Madsens computer kommer i forlængelse af en vidneforklaring, som blev fremlagt under retsmødet 5. november. Her fortalte anklager Jakob Buch-Jepsen, at et vidne har set en video med afskæring af et hoved på Peter Madsens computer.

Computeren blev beslaglagt hos Peter Madsen, efter han blev anholdt 11. august og sigtet for drabet på den svenske journalist Kim Wall. I retten hævdede han, at hun var omkommet ved en ulykke om bord på hans ubåd Nautilus, og at han efterfølgende havde »begravet hende til søs« i Køge Bugt.

Da politiet 11 dage senere fandt en kvindetorso med dna-match til Kim Wall, blev sigtelsen mod Peter Madsen udvidet til at omfatte usømmelig omgang med lig. Først nægtede han sig skyldig, siden erkendte han sig skyldig, men nægtede at stå bag parteringen.

»Hun var i hel stand, da hun blev kastet i vandet,« fastholdt han i retten 5. september, hvilket fik anklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi til at spørge: 'Hvis det ikke er Peter Madsen, der har parteret Kim Wall, hvem er det så? Er det en russisk ubåd, der har ligget på lur?'«

Forsvarsadvokat Betina Hald Engmark forklarede efter retsmødet 5. september, hvorfor hendes klient var så optaget af at beskytte sin computer:

»Anklageren opfatter det som manglende samarbejde, men det er ikke min opfattelse. Min klient har aftaler med store firmaer, og så er der tavshedsklausuler, hvor du ikke bare må give oplysningerne af fri vilje, uanset om man er fængslet, så gælder den stadig. Derfor er min klient af den opfattelse, at han ikke bare kan give samtykke til, at politiet kan kigge, uden han er til stede,« sagde Betina Hald Engmark til TV 2 efter retsmødet 5. september.

Op til dagens offentliggørelse er Peter Madsens forsvarer blevet forelagt de nye oplysninger i sagen, og hun har haft lejlighed til at drøfte dem med Peter Madsen i fængslet. De nye oplysninger vil formentlig også blive lagt frem i retten tirsdag, hvor en dommer skal tage stilling til Peter Madsens varetægtsfængsling i sagen.

BT forsøger at få en kommentar fra Betina Hald Engmark til oplysningerne.

Genoplev tirsdagens retsmøde i LIVE-bloggen herunder: