Ved den dansk-svenske grænse er tolder gennem 22 år, Marianne, glad for, at kontrollen øges ved de danske grænser.

Især udsigten til flere toldere ved den dansk-tyske grænse vil være en aflastning for de svenske toldere.

- Det kunne være dejligt, for det vil hjælpe os rigtig meget. Jo mere kontrol smuglerne møder på deres vej, jo mere nervøse vil de være ved tanken om, at skulle transportere de ulovlige varer, siger Marianne til bt.dk, da vi møder hende ved den dansk-svenske grænse.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne er i dag blevet enige om at øge den danske grænsekontrol. Ifølge Ritzau var det et krav fra Pia Kjærgaards side, at en aftale om grænsekontrollen var på plads før de ville underskrive en aftale om tilbagetrækningsreformen i 2020-forhandlingerne.

Et af Dansk Folkepartis krav er flere toldere ved de danske grænser. Blandt andet en såkaldt anti-indbrudsenhed, som kontrollerer udrejsende og forhindrer for eksempel østeuropæiske bander i at køre ud af Danmark i varevogne fyldt med tyvekoster.

Tilbage ved den svenske grænse oplever Marianne dog ikke tyvebander fra Østeuropa som et stort problem.

- Vi har ikke haft specielle problemer med folk fra for eksempel Rumænien eller Bulgarien. Så, nej, jeg vil ikke sige, at netop det er et specifikt problem for os, fortæller hun.

- Men vi fanger små mængder narkotika hver dag, og det er især unge mennesker, som smugler det ind i toget. Så vi er ikke så glade for Christiania, siger Marianne med et smil.

Det største problem for de svenske toldere er netop narkotika - især cannabis, amfetamin og rusmidlet, khat, der er populært i somaliske kredse. Ifølge Marianne fanger tolderne ved den dansk-svenske grænse store mængder narkotika op til flere gange om ugen.