SURT VEJR Her ser vi gråvejr og regn. Vi ser en kvinde pakket godt ind. Hun har en paraply og den er blæst i stykker.
SURT VEJR Her ser vi gråvejr og regn. Vi ser en kvinde pakket godt ind. Hun har en paraply og den er blæst i stykker. Foto: MARTIN DAM KRISTENSEN

Pæne vejrdage i vente, men til gengæld ser nytårsvejret ikke ud til at blive specielt festligt

Lad det være sagt med det samme. Året ender med stor sandsynlighed i regn og rusk, men forinden skal vi have et par pæne dage.

Med afsæt i vejret 1. juledag lyder det fra Mogens Rønnebek, vagthavende meteorolog på DMI:

- Det ser jo mildt ud i dag og i morgen også. Frokosttrafikken kommer til at foregå under ordnede forhold med temperaturer på fem grader, måske nogle byger men ellers er det et meget pænt vejr.

Blæsten som natten til tirsdag både kunne høres og mærkes løjer af i dagens løb, først i Jylland og siden i resten af landet.

Nattens rusker er overstået, selv om bornholmerne stadig vil få kraftig vind til håret resten af 1. juledag, og når 2. juledag oprinder, vil det ifølge Mogens Rønnebek blive med en frisk vind.

Torsdag sker der så noget:

- Efter et regnvejr har passeret den sydlige del af landet, kommer der lidt køligere og klar luft frem til os, så vi natten til fredag kan få nattefrost igen, siger Mogens Rønnebek.

Det betyder, at fredagen bliver en pæn og kølig solskinsdag.

- Vi starter med frost og bevæger os så op på en to-tre graders varme, lyder prognosen.

Weekenden ser der imod ud til vejrmæssigt at bevæge sig i halvskidt retning:

- Det ser blæsende ud med vind fra sydvest med regn af og til og rigtigt mildt vejr og det vil holde frem mod nytårsaften på mandag, siger Mogens Rønnebek.

Drømmescenariet med højt klart raketvejr ser med andre ord ud til at være noget tvivlsomt.

- Det ser ud som om at det bliver med en hård til jævn vind fra sydvest, og hen over aftenen er der meget regn i luften. Det ser ud som om det holder op med at regne i den syd- sydøstlige del af landet i løbet af nytårsaften, mens det kan fortsætte i den nordvestlige del af landet. Så det bliver måske ikke lige det bedste raketvejr, men til gengæld vil temperaturen ligge i den varme ende med en cirka fem grader, lyder Mogens Rønnebeks bud på nytårsvejret.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.