Der er stadig tvivl om, hvorvidt den afdøde efterskolelærer Michael Jørgensen bar redningsvest under ulykken på Præstø Fjord.

bjærget af en kvindelig kajakroer , og politiet har bekræftet, at der er tale om Michael Jørgensen.

I løbet af de næsten to måneder, der er gået, siden ulykken skete, har flere nuværende og tidligere elever fra efterskolen sået tvivl om, hvorvidt den 44-årige lærer var iført redningsvest, da dragebåden kæntrede.

- Jeg synes ikke, han havde redningsvest på, da det skete, har en elev blandt andet fortalt til Sjællandske.

På daværende tidspunkt ville vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi ikke kommentere de mange spekulationer.

- Men vi hører jo formentlig de samme rygter, som pressen gør. Men det vil være forkert af mig på nuværende tidspunkt at begynde at gisne om det ene eller andet. I denne her sag udelukker vi ingenting, sagde Søren Ravn-Nielsen, sagens efterforskningsleder, til Sjællandske.

Nu da efterskolelærerens lig er blevet fundet, er det nærliggende at få afklaret, om redningsvesten var på plads eller ej. Men den information vælger Sydsjællands- og Lolland-Falsters i øjeblikket at tilbageholde.

- Det er ikke afgørende, om han havde redningsvest på eller ej, da han blev fundet, siger Søren Ravn-Nielsen til bt.dk.

Efterforskningslederen mener nemlig, at en persons påklædning, efter lang tid i vandet, sagtens kan ændre sig.

- Han har drevet rundt i snart to måneder, så man kan slet ikke kæde beklædningen sammen med de faktuelle forhold, da ulykken skete. Derfor vil vi ikke ud og sige noget som helst – det vil fremgå af den samlede redegørelse, siger han.Politiets tekniske undersøgelser er stadig i gang. Den samlede redegørelse, der vil fastlægge, om sikkerheden ombord var tilstrækkelig, vil derfor først blive offentliggjort omkring sommerferien.