Deres injuriesag er blevet afvist i retten, og advokaten har droppet den konservative gruppeformand Henriette Kjær og hendes mand som klienter pga. ubetalte regninger på over 60.000 kr.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Endnu en sag om økonomisk rod i privaten truer den konservative politiske ordfører Henriette Kjærs politiske omdømme.

Sagen kommer, netop som hendes karriere ifølge de fleste iagttagere er reetableret oven på 'markise-sagen' om dyre forbrugslån og ubetalte regninger, der kostede hende forbrugerministerposten i 2005. Det skriver Berlingske Tidende.

Henriette Kjær og manden Erik Skov Pedersens advokatfirma Norsker & Co. droppede i går parret som klienter. Det skete kort efter, at en sag om æreskrænkelse mod dagbladet B.T. var blevet afvist i Københavns Byret. Parret havde krævet 100.000 kr. af formiddagsbladet, som i to omgange har bragt ukorrekte oplysninger om parret.
 
Men sagen blev afvist i en gabende tom retssal, hvor hverken parret eller advokat var mødt op. Advokat Henrik Karl Nielsen havde ikke indsendt parrets 'påstandsdokument' - et papir, der fortæller, hvilke krav, de ønskede at gøre gældende. Kort efter meddelte advokaten tillige Københavns Byret, at - det ikke er lykkedes mig at få min klient til at indbetale berammelsesafgiften.
 
- Jeg har derfor her til formiddag meddelt Københavns Byret, at jeg er udtrådt af sagen. Da jeg ikke kan udtale mig om klientforhold, vil jeg henvise dig til B.T.s advokat,« siger Henrik Karl Nielsen i en kortfattet svarmail til Berlingske.

Tidsspilde

Berammelsesafgiften er på blot 1.350 kr., og retssagen kunne udmærket køre uden. Ifølge Berlingskes oplysninger skyldtes advokatens flugt fra sagen, at parret skylder advokatfirmaet 63.000 kr. i salær. Efter afvisningen af sagen og det unødige tidsspilde i byretten, risikerer parret nu også at skulle betale modparten B.T.s udgifter. Tidligere tiders bestemmelser om bøder for »unødig trætte af retten« blev dog udfaset af Retsplejeloven for nogle år siden.

Henriette Kjær ønsker ikke at kommentere sagen. Hendes mand, tidligere spindoktor Erik Skov Pedersen, bekræfter gælden, men siger, at han hverken har modtaget rykkere for ubetalte regninger eller information om retsmødet i går. Han siger tillige, at han for en måned siden lod advokaten forstå, at parret ønskede at droppe retssagen, fordi parret havde fået medhold i Pressenævnet i februar 2009 - altså for et år siden. Mailen, hvori han meddeler dette til advokaten, kunne han dog ikke finde frem i går. Erik Skov Pedersen lufter i stedet tanken om at hive sin nu tidligere advokat i Advokatnævnet.
 
- Jeg er selvfølgelig vidende om, at der ligger en advokatregning, og den vil naturligvis blive betalt. Nu vil vi drøfte beløbet, og det er klart, at når vi ikke er blevet informeret om retsmødet, og når jeg ikke synes, rådgivningen har været super-super, så... , siger Erik Skov Pedersen og læser op af et brev, han fik i oktober fra advokaten, hvor der står, at sagen var berammet til 1. februar. Og altså ikke i går fredag 29. januar.

Skidt tidspunkt

Sagen er alvorlig i forhold til Henriette Kjærs muligheder for senere at blive minister. Og den kommer på en skidt tidspunkt for de Konservative, mener politisk kommentator og tidligere K-formand, Hans Engell, der vurderer, at en ministerrokade kommer senest i marts. Henriette Kjær har selv afvist at skulle være minister igen, selv om hun er blandt favoritterne i det konservative bagland:

- Efter sin afgang som minister kan Henriette Kjær ikke bære flere sager, der handler om rod i privatøkonomien. Hun har sagt, at hun ikke er kandidat i en ministerrokade, og det er måske meget klogt, hvis der ikke er orden i økonomien. Men en ny sag på nuværende tidspunkt, hvor vi formentlig får en rokade i løbet af marts, det er uanset hvad et dårligt tidspunkt for hende og partiet, siger han.

LÆS OGSÅ: Hele interviewet med Erik Skov: Det kommer som en stor overraskelse for mig

LÆS OGSÅ: Henriette Kjær takker nej til ministerpost