Lyt til artiklen

Læs og se hvad komikeren Anders Fjelsted mener om vort broderfolk.

Discountland. Kedelige biler. Penge, der ikke er noget værd. En ordblind konge.

Det er ikke pæne ord, der flyder ud i disen over Øresund.

For ordet 'broderfolk' er for en stund er vekslet til 'arvefjende' og endnu en svenskekrig står for døren med landskampen i Parken. Nu gælder det.
Danmark skal have hævn for tabet af Skåne, Halland og Blekinge og for alle de gange vi har har forsøgt at samle defekte IKEA-møbler med alt fra grå hår over middelsvære depressioner til deciderede nervesammenbrud til følge.

Der er så mange ting, vi gerne ville sige til - og om - svenskerne i disse spalter, men på B.T. er vi ordentlige folk, der taler pænt om andre. Selv svenskere.

Til gengæld er det vores journalistiske pligt at citere korrekt, så det gør vi her:

- Ekstraudstyret til en SAAB det er jo fandeme en blød hat, en stok og noget pibetobak.

- Det gule i jeres flag symboliserer jo discount på så mange måder. 10 millioner indbyggere og jeres eneste profil er efterkommer af to flygtninge fra Balkan.

- Broderfolk? Der er jo snarere tale om vores svigermor-folk. De der folk, man helst så blev væk, men som bare hænger på en. Fulde, dumme onkel-folk, det er kraftedeme hvad de er. Vælter omkring nede i Nyhavn og tér sig og holder upassende taler.

- Forbandede, pisgule svenskere, siger dansker, foldboldfan og komiker Anders Fjelsted, da BT TV spørger, hvordan han forholder sig til svenskerne.

Fra samme sted som lægen Stig Helmer stod og råbte ad danskjävlarna i Lars von Triers 'Riget', står Anders nu og lader galden flyde frit imod den fjerne side af Øresundsbroen. Imod et land, der med Fjelsteds ord er en udskidt bastardunge - resultatet af en enkelt hed aften mellem Norge og Finland.

Det er ikke meget, Fjelsted har til overs for de blå-gule. Og han er endda først lige begyndt. Se, hvad Anders ellers mener om svenskerne på bt.dk/webtv.

SVENSKJÄVLAR!!!