Finansminister Kristian Jensen (V) under møde i Landstingssalen på Christiansborg i København torsdag den 7. september 2017, hvor første behandling af finansloven for 2018 er på dagsordenen. Regeringens forslag til en finanslov for 2018 blev fremlagt 31. august.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Finansminister Kristian Jensen (V) under møde i Landstingssalen på Christiansborg i København torsdag den 7. september 2017, hvor første behandling af finansloven for 2018 er på dagsordenen. Regeringens forslag til en finanslov for 2018 blev fremlagt 31. august.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) Foto: Mads Claus Rasmussen

Vi har i den seneste uge to gange set, hvordan der i forbindelse med regeringens beregninger af skattereformen har optrådt tal, der har været udsat for sminke.

Først kom det frem, at man for at få det til at se ud som om, at en HK’er får en relativt større skattelettelse end en direktør, havde regnet skattelettelsen ud på baggrund af, at de havde den samme udgift til bolig. Nye beregninger viste imidlertid det modsatte. Og i fredagens Politiken udtalte to økonomer, at man reelt tager to milliarder mere fra det såkaldte råderum, end der står i skatteudspillet for at finansiere skattelettelserne. Det gør man ved at føre nogle tal frem og tilbage, så de optræder på en ny måde.

RB PLUS Hjemløse står i kø til en ledig seng

Men politikerne ender i deres spiniver med at spænde ben for sig selv, og det skaber politikerlede hos befolkningen, for manøvrene bliver gennemskuet, og det burde veteranen i dansk politik finansminister Kristian Jensen (V) efterhånden også vide. Men det betyder også, at vi i stedet for at diskutere politisk indhold ender med at diskutere, om de tal, der er lagt frem, nu også er de rigtige, hvilket kommer tydeligt til udtryk hos Dansk Folkepartis finansordfører i Politiken.

»Det er jeg irriteret over. Det gør, at vi bruger vores politiske kapital til noget forkert. I stedet for at diskutere indhold og hvor vi skal hen, så skal vi diskutere, om det, vi får at vide, er rigtigt, og det er jo dræbende at bruge sin tid på det,« siger René Christensen

Statsministeren er vært ved Pride-reception

Politikerne blev i en måling for et år siden udråbt som den faggruppe i Danmark, der havde lavest troværdighed. Den seneste uges forestilling får nok desværre ikke den næste måling til at bon'e bedre ud. Det er ikke godt nok, og det bidrager til den politikerlede, der desværre i forvejen er alt for stor. Det er en ommer!

SMS

Hitter på Facebook