Lyt til artiklen

Caroline Wozniacki kommer før næste uges Australian Open ikke til at spille flere kampe.

Det var ellers meningen, at den 29-årige danske tennisspiller tirsdag skulle have duelleret mod russeren Maria Sharapova ved opvisningsturneringen Kooyng Classic i Melbourne.

Imidlertid har hun meldt afbud til denne opgave.

»Efter at have spillet i Auckland (ASB Classic, red.) er hun en smule slidt. Så for ikke at overbelaste kroppen alt for meget inden Australian Open har hun besluttet sig for ikke at spille,« citeres turneringsdirektør Peter Johnston ifølge nyhedsbureauet Associated Press for at sige.

Caroline Wozniacki og Serena Williams tabte damedoublefinalen ved WTA-turneringen ASB Classic i Auckland til amerikanerne Asia Muhammad og Taylor Townsend.
Caroline Wozniacki og Serena Williams tabte damedoublefinalen ved WTA-turneringen ASB Classic i Auckland til amerikanerne Asia Muhammad og Taylor Townsend. Foto: MICHAEL BRADLEY
Vis mere

Det er indiskutabelt, at Caroline Wozniacki i sidste uges turnering fik masser af kampe. Og måske også lidt for mange. For mens hun ved ASB Classic nåede semifinalen i damesingle, var hun også med i damedouble, hvor hun sammen med Serena Williams var tabende finalist.

Hun kommer dog ikke til at ligge helt stille i denne uge. Således har hun onsdag sagt ja til at deltage i velgørenhedsarrangementet 'Aces for Bushfire Relief' på Melbournes enorme Rod Laver Arena, hvor hun sammen med en række andre tennisstjerner vil samle penge ind til ofrene af de seneste måneders voldsomme skovbrande i Australien.

Caroline Wozniacki annoncerede i december, at Australian Open bliver hendes sidste betydende turnering i en flot karriere, hvor hun blandt andet har ligget nummer et på verdensranglisten.

Efter grand slam-turneringen i Melbourne har hun kun én kamp mere tilbage i kalenderen. Den spilles 18. maj, når hun i Royal Arena på Amager skal møde Serena Williams ved et opvisningsarrangement.

Caroline Wozniacki nåede semifinalen ved WTA-turneringen ASB Classic i Auckland.
Caroline Wozniacki nåede semifinalen ved WTA-turneringen ASB Classic i Auckland. Foto: MICHAEL BRADLEY
Vis mere

Australian Open indledes på mandag.

Her er det planen, at Caroline Wozniacki kun stiller op i damesingle.

Hun vandt turneringen i 2018 efter finalesejr over rumæneren Simona Halep, mens hun i fjor røg ud i tredje runde efter nederlag til Maria Sharapova.

Eftersom Caroline Wozniacki ligger nummer 35 på den netop opdaterede verdensrangliste, vil hun hun ikke blive seedet. Det betyder, at hun allerede i første runde risikerer at møde den nuværende verdensrangliste-etter, Ashleigh Barty, fra Australien.