Meldinger om et opblomstrende marked har tilsyneladende givet boligsælgerne blod på tanden.

En ny analyse fra boligsiden Boliga.dk viser, at kvadratmeterprisen på udbudte ejerlejligheder på landsplan ligger 11,3 procent over niveauet sidste år*, mens villaerne og rækkehusene er blevet sat til salg for 5,8 procent mere end i samme periode i 2014.

Stigningen ses i alle regioner på både lejligheds- og husmarkedet, dog med undtagelse af husmarkedet i Region Nordjylland, hvor priserne er beskedne 0,2 procent under sidste års niveau.

Kvadratmeterpriserne på nyudbudte huse er højere i to tredjedele af undersøgelsens postnumre sammenlignet med sidste år, mens det drejer sig om 29 ud af 36 postnumre på lejlighedsmarkedet.

Ikke skræmt af boblesnak

Tallene tyder på, at mæglere og sælgere i forening ikke har ladet sig skræmme af udsigterne til en mulig boble i København.

Forårsstemningen har især ramt København V, hvor udbudspriserne er 18,6 procent højere end i samme periode sidste år, mens Frederiksberg C og København N følger lige efter med stigninger på 17 procent.

De mest beskedne ændringer i hovedstaden finder man i København S og København Ø, hvor kvadratmeterpriserne på udbudte lejligheder i januar, februar og marts er henholdsvis er 5,1 og 7,6 procent højere end i samme periode sidste år.

Stadig nedslag

Selvom udbudspriserne er høje, betyder det ikke nødvendigvis, at køberne ender med at betale det, som sælgerne forlanger.

Der gives stadig som hovedregel nedslag i prisen, og i hovedstaden ligger det typisk mellem 1-5 procent af udbudsprisen.

Charlottenlund topper

De dyreste huse på markedet i 2015 er blevet udbudt i Charlottenlund nord for København, hvor kvadratmeterprisen er helt oppe omkring 45.000 kr., mens Hellerup er på andenpladsen, og Gentoftes sælgere må se sig overgået af Virum på tredjepladsen.

På lejlighedsmarkedet topper København K med en kvadratmeterpris på 42.600 kr. efterfulgt af Frederiksberg C og Hellerup, hvor priserne i snit er landet på 41.200 og 39.200 kr. pr. kvadratmeter.

De billigste huse er udbudt i Nexø på Bornholm, mens Næstveds boligejere har udbudt de billigste ejerlejligheder.

Se udbudspriserne på nyudbudte boliger i dit område i 2015

Villaer/rækkehuse

Ejerlejligheder

*Boliga har sammenlignet kvadratmeterpriserne på nyudbudte boliger i perioden 1. januar 2014-16. marts 2014 med kvadratmeterpriserne på nyudbudte boliger i perioden 1. januar 2015-16. marts 2015. Kun postnumre med min. 20 udbudte boliger i begge perioder er taget med i undersøgelsen.