Er du omstillingsparat?

For det er et vigtigt krav, når man læser jobannoncer. Du skal være klar til at ændre, nytænke og følge med tiden. Det er der ikke noget galt med, for b.la. den teknologiske udvikling gør jo, at der sker noget nyt hele tiden, og nye muligheder opstår.

Men er der slet ingen grænser? Hvad nu hvis 'det nye' udhuler det grundlæggende formål med arbejdet? Hvad hvis tiden skal gå med møder om at tænke nyt og hoppe med på nye tendenser i stedet for, at man i højere grad kan få tid til at passe sit arbejde. Der er myriader af vejledninger i nye arbejdsformer, ledelsesformer, evalueringsformer osv. osv. osv. Det kræver megen energi og tid at følge med.

Jeg tror, der er mange, der sukker og føler, at selve kernen i jobbet efterhånden træder i baggrunden, og at alle de nye teorier tager mere og mere tid og plads.

Mere betænkeligt bliver det, når politikere i højere og højere grad er så omstillingsparate, at man ikke længere kan finde ud af, hvad de egentlig står for.

Det er efterhånden blevet et mantra, at man skal bevare magten. DET er undskyldningen for næsten alt. Man kan gang på gang gå imod sine inderste holdninger, bare man kan bevare magten eller følge en folkestemning.

Men hvad skal man med magt, hvis man ikke kan bruge den til det, man VIRKELIG brænder for.

Er det virkeligt så tiltrækkende at have magt? Eller er det et tomt prestigeprojekt, som kilder forfængeligheden?

Det mest eklatante eksempel på tom magt er Liberal Alliance. Det betaler de også for i meningsmålingerne, og det er velfortjent.

At tænke sig at det er så vigtigt at blive ministre, at man totalt render fra alt, man sagde, man brændte for.

LA hævder, de har fået magt... Men hvad er det magt til? At rejse ud i verden og møde andre ministre og gøre hvad? Hvilken forskel har den danske (oprindeligt EU-kritiske) udenrigsminister gjort for denne verden?

Er det at åbne broer og veje? En sand magtdemonstration! Hvordan gik det med de vilde taxaer? Vi har bemærket, at der ikke længere er vejledningsskilte på motorvejene, der ellers hjalp, når trafikken var tæt, eller der var sket en ulykke. Men det kunne ministeren desværre ikke magte at finde penge til. Eller den tidligere radikale økonomi- og indenrigsminister, som kæmper voldsomt på tv-skærmen for at komme med på billedet. Jeg har meget svært ved at finde hans fodaftryk på regeringens politik, men han har da i hvert fald lagt alle værdier fra Det Radikale Venstre solidt bag sig. Dejligt at have fået Dansk Folkeparti som støtteparti, så man kan få magt, selvom man ikke har agt.

LA fremhæver gerne og ofte, at partiet har fået nedsat registreringsafgiften, og det glæder vi os så over, indtil kulturministeren fra selv samme parti i sit medieforlig formår at droppe FM-radiobåndet, så vi nu alle skal til at skifte bilradio til en udgift på omkring 5.000 kr per bil. Til gengæld skal Danmarks Radio så have et ordentligt gok, samtidig med at udenlandske tv- og streaming-tjenester buldrer ned over os. Godt med magt!

Vores ældreminister har magt til at besøge en masse plejehjem, og det er de sikkert glade for derude, så vanker der vel ekstra lagkage.

Jeg kan sagtens se, at jeg lyder som en sur gammel forhenværende, men hvad fanden skal folk i politik, hvis de ikke er parat til at kæmpe for alt, hvad de har kært.

Når Folketingets formand formaner medlemmerne til at holde partidisciplinen, opfordrer hun dem faktisk til at bryde Grundloven, som alle medlemmer skriver under på at overholde, når de bliver valgt. Bortset fra at det faktisk slet ikke er hendes domæne, burde hun vide, at intet folketingsmedlem kan bindes af forskrifter fra vælgerne, men er alene bundet af deres overbevisning. Så lad os se flere politikere, der bare IKKE kan gå på kompromis i nogle bestemte hjertesager.