Kæmpe dansk Viktor Axelsen gik ned i tredje sæt og tabte til verdensetteren Chen Long i semifinalen ved Denmark Open i Odense. De danske herre- og mixeddoubler missede også søndagens finalepladser.

Den danske herresingle tabte med cifrene 21-15, 17-21, 16-21.

Viktor Axelsen indledte opgøret flot og dikterede spillet både ved nettet og baglinjen mod Chen Long.

I løbet af andet sæt kom kineseren bedre med, og i tredje sæt gik det helt galt for Viktor Axelsen, der tillod 11 point i træk til sin banemand ved stillingen 12-8 i dansk favør.

»Jeg blev træt og mistede overblikket,« sagde Viktor Axelsen kort tid efter opgøret til TV3 Sport, inden han fortsatte:

»I den periode gik jeg efter de nemme vindere, men mine angreb var ikke, som jeg kunne have håbet på. Imens stod han bare og ventede på mig.«

Viktor Axelsen spillede sig i semifinalen ved overbevisende at slå legenden Lin Dan med cifrene 21-8, 21-7. Derfor havde han håbet på mere mod Chen Long, som han før har spillet tætte kampe med.

»Jeg er selvfølgelig skuffet. Helt vildt skuffet. Jeg er irriteret over, at jeg ikke fik mere med herfra, men jeg må også bare se i øjnene, at jeg mødte en stærkere spiller end mig i dag,« sagde Viktor Axelsen.

Chen Long skal møde vinderen af opgøret mellem Tommy Sugiarto og Tien Chen Chou i finalen.

Det blev heller ikke til nogen dansk finaleplads i mixeddoublerækken. Den danske duo med Joachim Fischer og Christinna Pedersen tabte således i to sæt 14-21, 16-21 til det sydkoreankse par Ha Na Kim og Sung Hyun Ko.

De to par mødte også hinanden i Denmark Open for to år siden, hvor danskerne, efter et sandt, drama vandt det afgørende 3. sæt med vanvittige 30-29. Derfra vandt Fischer/Pedersen yderligere tre kampe mod sydkoreanerne, inden deres sejrsstime sluttede lørdag.

Dermed var den eneste danske mulighed for en dansk finaleplads i søndagens finaler lagt i hænderne på herredoublen med Mathias Boe/Carsten Mogensen, men de skuffede mod det kinesiske par Chen Liu/Lu Kai.

Første sæt tabte hjemmebanefavoritterne snævert med 20-22. I andet sæt fik danskerne dog for alvor gang i deres højt anlagte spil, og det sikrede dem en sættet 21-11.

I tredje og afgørende sæt sneg der sig alt for mange fejl ind i herredoublens spil, og derfor er det kineserne, der spiller finale søndag efter 17-21 i 3. sæt.

Dermed er der ikke nogen danskere på banen i Odense søndag, når finalerne spilles i Denmark Open.