I det første afsnit af BT.s nye videoserie '3 du skal se', som du kan se herover, anbefaler tv-personligheden og filmanmelderen Ida Rud tre 'kostumedramaer', som alle har stærke kvindelige hovedroller.

»Jeg er blevet mobbet hele mit liv, men jeg har stadigvæk opnået det, jeg ønsker i livet. Derfor kan jeg sagtens se mig selv i nogle af rollerne, hvilket gør, at jeg elsker disse film,« fortæller Ida.

Videoen her er første afsnit i vores nye videoserie '3 du skal se'. Her vil du fremover få passionerede anbefalinger til film, tv, serier og meget andet, som du kan se derhjemme på tv, på en skærm eller i biffen.

I næste uge vil skuespiller og komiker Jonas Smith anbefale tre sci-fi-film, som han synes, du skal se.

Ida Rud er nok mest kendt som Tykke Ida fra DR3-programmet af samme navn. Ida kan godt lide at være lidt fandenivoldsk. Hun lader sig ikke hæmme af, hvad andre tænker om hende.

»Selv om jeg vejer 'for meget' i forhold til de krav, der bliver stillet til, hvordan en 'rigtig' kvinde skal se ud, vil jeg ikke længere lade det forhindre mig i at gøre, hvad jeg vil.«

»Det har taget nogle år, fordi samfundet generelt ser ned på tykke mennesker og har en masse fordomme om, at vi fx er dumme, dovne og grådige – men det passer ikke,« fortæller Ida.

Det er netop også derfor, Ida elsker disse tre film, da filmenes hovedpersoner er meget stærke piger/kvinder, der ikke lader deres køn være hæmmende for deres drømme.

»Den karakter, jeg bedst kan lide, er helt klart Jo fra 'Little Women'. Hun hader, at hun forventes at opføre sig på en bestemt og pæn måde, bare fordi hun er kvinde.«

»Hun vil have lov til alt det samme – og sjove – som mænd, og hun kæmper indædt for at blive anerkendt som forfatter, selv om samfundet ikke bifalder, at kvinder skriver,« fortæller Ida.

Ida Rud er vokset op med sin hjemmegående mor, en hårdt arbejdende far og en storebror. I en tidlig alder lærte hun at holde af ligestilling. Det skete en dag, da hendes mor bad hende om at hjælpe til i hjemmet. Men da Idas storebror ikke skulle hjælpe til, fordi 'han er jo en dreng', mente Ida bestemt heller ikke, at hun skulle hjælpe til – og det kunne hendes mor ikke argumentere imod.

Hun vil ikke betegne sig selv som en drengepige, for Ida elsker læbestift, flotte kjoler og kan godt lide at være feminin. Hun har dog også klart flere veninder end venner, men elsker at gå i biffen og se en splatterfilm og derefter snuppe en øl på værtshus med en god drengeven.

Da Ida var lille og gik i skole, blev hun mobbet, fordi hun var tyk. Omverdenen lod hende forstå, at hun ikke var lige så meget værd som andre, men en lille stemme inde i hende sagde, at det ikke passede, og inden for de seneste par år har hun endelig lært at lytte til den.

»Engang hadede jeg også min krop, men jeg elsker den i dag, og det er åbenbart sindssygt provokerende for mange. Men jeg nægter at se min krop som noget hæmmende i forhold til mine drømme,« fortæller Ida.

Netop derfor begyndte Ida bevidst at gå med bare ben og vise sin tykke mave frem. Selv om hun får mange negative tilråb, ser hun ikke længere noget forkert ved sin krop, og hun holder af den og viser den gerne frem i tætsiddende kjoler.

Ida Rud er snart aktuel med en ny dokumentar, der kommer på DR3 til november.