Portræt af skuespiller Pilou Asbæk taget ved Nordisk Film i Valby. Pilou fortæller, at han er færdig med dansk film i det næste lange stykke tid.
Portræt af skuespiller Pilou Asbæk taget ved Nordisk Film i Valby. Pilou fortæller, at han er færdig med dansk film i det næste lange stykke tid. Foto: Simon Skipper

København: Det amerikanske filmmagasin Variety kan næsten ikke få armene ned over den danske film "Krigen", som er nomineret i kategorien bedste udenlandske film til dette års Oscar-uddelinger.

I et interview med Tobias Lindholm, der har instrueret krigsdramaet, bliver der sendt flere rosende ord i retning af det danske perspektiv på Afghanistan-krigen og til Pilou Asbæk for rollen som en officer, der bliver tiltalt for at have dræbt civile afghanere.

»Et grundigt og følsomt studie af en hæderlig kompagnichef, der bliver spillet superb af "Game of Thrones"-stjernen Pilou Asbæk,« står der indledningsvis i interviewet med den danske succesinstruktør.

Sæd-alarm: Britiske kvinder sukker efter danske mænds sæd 1

John Snow

Tobias Lindholm fortæller selv om inspirationen fra klassiske amerikanske krigsfilm som "Deer Hunter" med Robert De Niro i hovedrollen, og så giver han en uforbeholden ros til Pilou Asbæk.

»Jeg vidste fra begyndelsen, at jeg skrev for Pilou. Da jeg fik ideen, ringede jeg til ham med det samme og spurgte, om han havde mulighed for at filme to år senere,« fortæller Lindholm om deres tætte samarbejde.

»På filmsettet behøver vi ikke engang snakke særlig meget sammen længere. Vi ved instinktivt, hvad vi leder efter i en scene. For mig er han den bedste europæiske skuespiller i sin generation. Jeg går ud fra, at jeg er den eneste, der håber, at han bliver dræbt i "Game of Thrones", så jeg kan få ham tilbage,« fortæller den 38-årige instruktør.

Skuespiller Pilou Asbæk

Dette års Oscar-show løber af stablen natten mellem søndag den 28. og mandag den 29. februar, og hele ceremonien kan opleves live på TV 2.

/ritzau/FOKUS

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook