Et billede fra Trumps netop overståede besøg i Saudi-Arabien hitter på nettet. Her står han med sin kongelige vært og holder på en lysende kugle. Men hvad pokker har de egentlig gang i?

Det er som taget ud af en fantasy- eller science fiction-film - billedet af den amerikanske præsident Trump, der sammen med den saudiske konge og den ægyptiske præsident står og holder om noget, der ligner en ildkugle.

Trump, Kong Salman bin Abdulaziz al-Saud og den ægyptiske præsident Abdel Fattah al-Sisi lagde i sidste uge hånd på en model af jordkloden ved åbningen af the World Center for Countering Extremist Thought i Riyadh, mens førstedamen Melania Trump så på.
Trump, Kong Salman bin Abdulaziz al-Saud og den ægyptiske præsident Abdel Fattah al-Sisi lagde i sidste uge hånd på en model af jordkloden ved åbningen af the World Center for Countering Extremist Thought i Riyadh, mens førstedamen Melania Trump så på. Foto: SAUDI PRESS AGENCY HANDOUT
Vis mere

Billedet har straks fået nettet til at koge, og flere brugere på de sociale medier sammenligner de høje herrer med troldmanden Saruman fra Tolkiens Ringenes Herre-univers, som kommunikere med en magisk ond ånd ved hjælp af en lysende kugle.

Andre får mindelser om både Star Wars, Dumbledore fra Harry Potter og Arnold Schwarzenegger fra filmen Total Recall.

Men nej. Trump har ikke været på lynvisit i et nyt afsnit af Harry Potter eller Ringenes Herre. Og selv om sammenligningen kan være besnærende, så lægger de tre magtfulde mænd heller ikke deres hænder på kuglen for at kommunikere med en ond ånd fra fortiden.

De tre mænd lagde deres hænder på en lysende kopi af jordkloden under Trumps besøg i anledning af åbningen af the new Global Centre for Combating Extremist Ideology. Meningen med den lille gimmick var at markere åbningen af centeret og en fælles forståelse for fred og sameksistens.

Episoden kom, kort før Donald Trump talte til de muslimske ledere på 'Arab Islamic American Summit', hvor han flere gange opfordrede landene i Mellemøsten til at gøre mere for at bekæmpe terrorisme.