Hvis du vil slippe for stærke gigtsmerter og stive led, skal du tænke meget mere på din vægt. Ny forskning viser således, at vægten har helt afgørende indflydelse på din risiko for senere i livet at blive ramt af folkesygdommen, som 700-800.000 danskere nu hver dag må slås med. Forskere ved Syddansk Universitet har fundet ud af, at du kan udskyde risikoen for slidgigt med mere end 10 år bare ved at holde normalvægten.

Med Plus får du:

-Guide til 8 naturmidler som ifølge videnskabelig studier virker

-Øvelser for gigtsmerter i hofte, nakke og knæ

-Gode råd fra læge Charlotte Bech, forsker i holistisk behandling og forfatter til flere bøger om sundhed

-Lækre opskrifter på gigtvenlig mad





Her får du to sunde opskrifter ved diætist Lotte Birk fra Gigtforeningens kogebog. Bogen kan bestilles på info@gigtforeningen.dk eller købe den her: Gigtforeningens hjemmeside.


Foto: Gigtforeningen
Vis mere

TUNFRIKADELLER

4 personer

Ingredienser: 2 ds. (370 g) tun i vand 1 mellemstort løg i små tern 1 d ylette 1 æg 3/4 dl rasp 1 spsk. kartoffelmel 1/4 tsk. salt 1 knivspids peber 1 spsk. friskhakket dild Skallen af 1/2 citron

Fremgangsmåde: 1. Tun fra dåserne afdryppes og moses. 2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dem sammen. 3. Form farsen til frikadeller, som steges ¨på panden i 1 spsk. flydende fedtstof ca. 7 min. på hver side.

Forslag til servering: Tunfrikadellerne kan serveres med pasta og salat. Som sauce kan der evt. serrveres færdigkøbt pesto eller tzatziki, der også fås færdiglavet.

Foto: Gigtforeningen
Vis mere

VARMRØGET LAKS med broccolisalat, avocado-mangosalat og oreganobrød

4 personer

VARMRØGET LAKS

4 st. varmrøget laks a 125 g (kan købes hos fiskehandleren)

BROCCOLISALAT

Ingredienser: 1 1/2 kg rå broccoli i små buketter 2 rødløg i små tern Ca. 300 g rosiner eller tørrede tranebær Evt. solsikkekerner som pynt 1 1/2 l ylette Saften af 1/2-1 citron (1/2 dl) 4 spsk. balsamicoeddike (mørk) Sukker efter smag

Fremgangsmåde: 1. Bland ylette, citronsaft, balsamicoeddike og sukker til en dressing. 2. Vend broccolibuketter, rødløg i tern og rosiner eller tranebær i dressingen. 3. Pynt evt. med solsikkekerner.

Da det er en stor portion broccolisalat, kan resten med fordel gemmes til næste dag.


AVOCADO-MANGOSALAT

Ingredienser: 1 avocado i tern 1 lille mango i tern (frisk eller fra dåse) 1 lile finthakket rødløg 1 finthakket rød chili 1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde: Alt blandes forsigtigt.

OREGANOBRØD

Ingredienser: 6 dl koldt vand 15 g gær 2 tsk. salt 1 spsk. tørret oregano (eller 3 spsk. frisk) 50 g hvedeklid 500 g hvedemel

Fremgangsmåde: 1. Opløs gæren i vandet. 2. Irør salt, oregano, hvedeklid og hvedemel - gerne i røremaskine 3. Dæk dejfadet med plastfilm og stil dejen til hævning i køleskabet i mindst 5 timer, gerne natten over. 4. Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og saml med en dejskraber 5. Bag brødene ved 250 grader i ca. 25 min.