Eksklusivt uddrag: Notater belaster Peter Loft, Troels Lund Poulsen og Peter Arnfeldt i skattesagen

Få et eksklusivt uddrag af nøglevidnets hemmelige dagbog: Sagen om Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnocks skattesag ruller fortsat, og det er nu kommet frem, at tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft fra første dag var overbevist om, at Stephen Kinnock skulle betale skat i Danmark.



Det fremgår af den dagbog, som skattedirektør og nøglevidne i sagen, Lisbeth Rasmussen fra Skat København førte. Dagbogsnotaterne er én lang insiderberetning om daglige kampe med Troels Lund Poulsen, Peter Loft og Peter Arnfeldt. Blandt andet omtaler hun dybt private oplysninger om Stephen Kinnocks seksualitet.

Her kan du læse Lisbeth Rasmussens personlige noter fra de afgørende dage.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS



Sagen om Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnocks skattesag ruller fortsat, og det er nu kommet frem, at tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft fra første dag var overbevist om, at Stephen Kinnock skulle betale skat i Danmark. Det fremgår af den dagbog, som skattedirektør og nøglevidne i sagen, Lisbeth Rasmussen fra Skat København førte. Dagbogsnotaterne er én lang insiderberetning om daglige kampe med Troels Lund Poulsen, Peter Loft og Peter Arnfeldt. Blandt andet omtaler hun dybt private oplysninger om Stephen Kinnocks seksualitet.

Her kan du læse Lisbeth Rasmussens personlige noter fra de afgørende dage:

Uge 32 9/8-15/8
I denne uge bliver jeg egentlig inddraget i sagen, og Erling Andersen mener, at det er en sag, der hører hjemme i Kundeservice, og derfor er det en sag, som jeg skal tage mig af og sørge for sagsbehandlingen af. Det er fortsat afdelingsleder Hanne Dahl og sagsbehandler Søren samt afdelingsleder Inger Sommer Hansen, der i øvrigt arbejder med sagen.

Uge 34 23/8-29/8
Der er løbende drøftelser med Erling Andersen og den lille arbejdsgruppe i ugens løb angående undersøgelserne og det kommende møde, hvor vi ønsker, at de personligt skal fortælle om deres familiemønster og opholdene i Danmark. De oplyste dage/ophold i Danmark svarer ikke til det indtryk og mønster, som Helle Thorning-Schmidt har givet i andre sammenhænge. Inger taler med Frode, aftaler mødet og angiver, at vi ønsker et møde, hvor de er til stede. Det bliver onsdag klart, at det ønsker de ikke.

26/8 2010
Inger drøfter mødet med Frode Holm på Erling Andersens kontor, som skal være den følgende dag. Vi ønsker, at Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidt skal møde. Det vil de ikke ifølge Frode Holm. Efter længere tids drøftelse fortæller Frode Holm, at Stephen Kinnock er biseksuel/homoseksuel. Helle Thorning-Schmidt vil ikke møde og redegøre for familiemønster. Det besluttes, at mødet holdes med Frode Holm.

1/9 2012
Holdes orienterende møde med Peter Loft, Steffen Normann, Erling Andersen og mig selv. Peter Loft er frygtelig bekymret for, hvis afgørelsen vil blive opfattet som svag, fordi man tror, at vi ikke har været dybt nok nede, at vi har begået fejl tidligere, og at det ikke vil virke overbevisende, når vi sætter faktum op.

9/9 2012
Holdes det afklarende møde med Stephen og Frode Holm på Frode Holms kontor. De har på forhånd fået teksten angående de faktiske forhold, som vi skal drøfte. Ved mødets start viser det sig, at de kun har én rettelse til oplysningerne. (...)

De spørger til, hvornår de kan forvente en afgørelse. Frode Holm synes ikke, det er helt tilfredsstillende, at de skal afvente en hel uge, inden de ved noget. Jeg lover at ringe mandag for at orientere ham videre om forløbet. ---- Frode Holm rejser i øvrigt det kritisable ved, at Venstres Ungdom har anmeldt Stephen og Helle til politiet. Stephens arbejdsgiver er kritisk overfor, at én af deres direktører har en sådan sag verserende, og de spørger ivrigt til den, og hvornår den afklares. Jeg oplyser, at jeg har en aftale med Københavns Politi om, at de får vores opgørelse over opholdsdage efter dette møde, hvor de har haft mulighed for at se de seneste rettelser.

10/9 2012
Færdiggøres kladden til afgørelsen

13/9 2012
Møder jeg til formøde med Erling Andersen før mødet med departementschef Peter Loft og produktionsdirektør Steffen Normann. På formødet (kl. 7.00-8.00) drøftes sagen. Udkastet til agterskrivelse er klar og ligger i kladde. Den skal forelægges på mødet. Vi er klar til at færdiggøre afgørelsen og udlevere den til repræsentanten.

Møde kl. 8.30 med Peter Loft og Steffen Normann foregår i departementet, og de er ikke enige i, at afgørelsen må udleveres i de dage, hvor Peter Loft ikke er hjemme, hvilket han ikke er tirsdag til torsdag. Han er i udlandet til møde. Han ønsker at være hjemme, når afgørelsen bliver afleveret.

Peter Loft vender tilbage til, at det er mærkeligt og uforståeligt for andre, at Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidt har et sådant familiemønster, når de i anden sammenhæng har givet udtryk for, at han er her hver weekend. Peter borer i Stephen Kinnocks særlige seksuelle forhold, som vi tidligere er blevet bekendt med.

Han vil have en tilføjelse ind i sagsfremstillingen, hvor vi giver udtryk for de faktiske oplysninger, som lægges til grund, er blevet bestyrket og verificeret i de bilag og dokumenter, som vi har undersøgt i forbindelse med sagsbehandlingen. Selvom vi siger, at det står der allerede og ikke giver nogen mening at gentage, ligesom vi ikke vil skabe nogen mistanke mod Stephen Kinnock, som i øvrigt ikke har nogen betydning for afgørelsen, bliver Peter Loft ved med dette. Vi får en tekst, som vi ser på.

Et af de problematiske forhold ved det, han foreslår, er, at det ser ud som om, begrebet livsinteresse har nogen selvstændig betydning for sagen, og det har det ikke. Erling Andersen siger til Peter Loft, at han ikke har rykket sig i flere uger. Peter Loft har helt fra begyndelsen givet udtryk for, at han må være skattepligtig på grund af ophold, der overstiger 180 dage og ud fra det billede, som er tegnet af familien i forskellige medier.

Sagsbehandlingen har faktisk vist, at faktum ikke er forskelligt fra de oplysninger, der foreligger, og det er blevet underbygget igen og igen.

Peter Loft giver udtryk for, at han ikke er enig med Erling Andersen, og at han faktisk er helt enig med os i afgørelsen, den faglige begrundelse og er sikker på, at undersøgelserne er gode nok, men han mener, det ikke er nok til at overbevise for eksempel pressen, journalister og andre om det.

Skat vil blive angrebet for mistanke om, at der mangler noget. Erling Andersen vil have sagen afgjort.

Det er magtfordrejning at lade den afvente, når den faktisk er klar. Vi bliver igen presset af uvedkommende kræfter. Han nævner også episoden med en pressemeddelelse, som han fik leveret i færdig stand og blot skulle lægge navn til, og senere ville en medarbejder i departementet kritisere ham offentligt for at have misbrugt sin tavshedspligt ved et svar til Folketinget. Steffen Normann afværger det. Det er jo bare en medarbejder, der har skrevet noget i en forelæggelse til ministeren, som jo blev stoppet, men på Erling Andersens initiativ. Peter Loft fastholder, at han ikke vil have sagen afgjort, før han er tilbage. Det vil sige torsdag. Det bliver dermed afgjort, at vi indkalder repræsentanten til torsdag eftermiddag for at afhente afgørelsen.

13/9 2012
Peter Loft ville i øvrigt gerne have en opdateret udgave af notatet om sagsbehandlingen i notat A, hvor det beskrives, hvad der er undersøgt og en lang række avisartikler, der er kommenteret. Han udleverer det til ministeren.

Mandag eftermiddag 13/9 2010
Ringer jeg til Frode Holm for at spørge til et spørgsmål om kapitalafkastordningen for Helle og jeg fortæller, at afgørelsen vil blive afgivet sidst på ugen, og han vil blive kontaktet, når vi kender det nærmere tidspunkt.

Mandag aften 13/9 2010
Ringer Erling til mig angående det omtalte notat om sagsbehandlingen. Det skal nu afleveres inden tirsdag den 14/9 kl. 9.00, da Peter skal tale med ministeren om sagen.

14/9 2010
Bliver det reviderede notat, nu dateret den 13/9 påført, at det er fortroligt til Erling Andersen. Erling har forklaret Steffen Normann, at Peter Loft ikke må give det til ministeren. Det meddeler Steffen Normann efterfølgende telefonisk til Erling Andersen, at Peter Loft ikke er enig i.

Erling og jeg taler om det problematiske i, at Peter Loft ud over en orientering til ministeren, drøfter sagen med ham, udleverer notatet og nu tror vi ikke længere på, at han undlader også at udlevere kladden til afgørelsen, trods det at han har sagt den 13/9, at det vil han ikke gøre.

Afdelingsleder Hanne Dahl sendes med taxa over for at aflevere notatet til ministersekretæren.

Erling Andersen giver udtryk for, at hvis der i løbet af dagen eller onsdag sker offentliggørelse af detaljer, der kun kan stamme fra, at ministeren nu er orienteret, vil vi udlevere afgørelsen straks.

Torsdag 16/9 2010
Kl. 19.00 ringer jeg til Erling for at drøfte sagen. (...) Erling fortæller mig, at Steffen har ringet og beklaget sig over, at deres tekst-tilføjelse ikke er kommet med. Det fører til at Steffen Normann og Erling Andersen endnu én gang har drøftet spørgsmålet om betydningen af de ’familiemæssige’ forhold, som vi har holdt ude, når de ikke har nogen betydning, og hvor vi ikke vil signalere, at der er tale om ’unormale forhold’ for at det kan give yderligere anledning til spørgsmål og gravning i hans seksuelle forhold.

Torsdag 16/9 2010
Ringer Ivar Nordland - han er lettere ophidset - Peter Loft, ministeren og spindoktoren angriber vores afgørelse. Ivar har ikke forslaget, men ønsker en gennemgang af fakta for at drøfte bopælsforhold v. udrejse 1999 - er den nu også opgivet? - hvad sker der i 2005 og de følgende år - SKAT har vist ikke behandlet sagen ordentligt vel? Og nu bliver de jo reddet af forældelsesreglerne.

Jeg drøfter salget og fraflytningen i 1999 med Ivar og vi er enige om, at der er sket en opgivelse i skattemæssig henseende. (...) Ivar Nordland er vred over, at Peter Loft blander sig endnu mere end ministeren og hans spindoktor gør det. Ivar har fortalt Peter Loft flere gange, at det er en korrekt/rigtig afgørelse vi træffer ud fra det han har fået at vide og det siger han til mig, at han stadig mener. Han vil sende denne meddelelse tilbage til Peter Loft - lige mellem øjnene.

Mandag 20/9 2010
I forbindelse med skattedirektørmødet som holdes på Sluseholmen, beder Birgitte Christensen om nærmere oplysninger om ophør af skattepligten og bopælsopgivelsen i 1999. Ministeren vil have et notat, da de stadig stiller spørgsmål ved, at det kan være en korrekt skattemæssig vurdering fra vores side, at Stephen Kinnock har opgivet sin bopæl og er udtrådt af skattepligten, når Helle Thorning-Schmidt stadig har adresse her i landet (hos sin mor) og når hun få måneder efter køber en lejlighed i Danmark.

Birgitte Christensen forklarer, at der skal skrives et nyt notat - bestilt af Peter Loft - men vist nok til ministeren. De stiller fortsat spørgsmål ved, hvordan skattepligten i 1999 kan være ophørt, da der fortsat er en adresse i Danmark og kort tid efter erhverves en bolig. Birgitte har specielt fundet en afgørelse, hvor der netop er tale om fornyet erhvervelse af bolig i Danmark, og hvor Skatterådet tydeligt siger, at i en sådan situation skal der etableres bopæl dvs. tage ophold på den nye bolig for at erhverve bopæl i Danmark. Det forventes ikke, at notatet giver anledning til noget nyt.

Snak med Erling - ministeren ved det hele/har prøvet at få vores afgørelse omgjort. Det er undersøgt, om Skatterådet kan tage sagen op igen. Det er dog opgivet. Peter Loft har sagt endegyldigt nej til dette.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS