Ønsket om en trænet, sensuel krop gør dans til en vindersport, mener Gigi Fredie-Pedersen, som har danset, fra hun kunne gå.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Ønsket om en smuk krop er det, der præger toppen af B.T.s top-5 over motionsformer for kvinder i 2013.

Og er der mulighed for at være lidt sensuel samtidig, bliver det det helt store hit, mener B.T.s eksperter. Derfor havner dans som topsporten i år 2013.

Men ikke kun dans, som vi kender det fra dk4. I højere grad peger B.T.s eksperter på danselignende øvelser i fitnesscentre, eventuelt med et præg af orientalsk kampsport eller dans, der på anden måde kan forbrænde det fedt, som vi alle sammen frygter skal blive siddende lidt for længe.

Dans betyder alt
Når kvinderne ikke forsøger at danse kroppen på plads, er det den mere ordinære fitnesstræning, der er midlet til den slanke krop. De to fedtforbrændere er helt suveræne i B.T.s ekspert top5.

Gigi Fredie-Pedersen dyrker begge typer motion, men det er nok for dans, hun er mest kendt. Det er da også dansen, der betyder noget for hende.

»Dans betyder alt for mit liv. Fitness dyrker jeg kun for at blive stærkere og mere udholdende til dansestævnerne,« siger hun. De første dansesko blev trådt, næsten før hun holdt op med at kravle.

»Det var naturligt for mig at begynde med dans. Mine forældre havde en stor danseforretning, så jeg blev nærmest hvirvlet ind i det, fra jeg blev født. Det begyndte allerede, da jeg var tre-fire år,« siger Gigi Fredie-Pedersen. Den unge alder gør, at hun ikke helt kan huske, hvad der tiltalte hende ved dans, da hun begyndte, men nu har hun ikke svært ved at forklare dansens tiltrækkende kraft:

»Det er sundt for både krop og sjæl. Det giver mig afløb for alt, hvad jeg gemmer inde i mig. Det er kort sagt en fantastisk måde at kunne motionere på, hvor man kan udtrykke sig kreativt, mens man styrker kroppen. Og så er det blevet hele min livsstil,« forklarer Gigi Fredie-Pedersen. Hvor mange som børn drømmer om at komme til at efterligne de voksne superstjerner i den sport, de dyrker, har Gigi aldrig rigtigt haft nogen idoler, hun så op til.

»Jeg har aldrig haft et idol. Der er mange professionelle dansere, der har været dygtige, og som har kunnet lære mig noget, men jeg har hele tiden villet være mig selv, og har mere følt, at jeg kunne tage lidt fra mange forskellige dansere, og på den måde selv blive bedre,« siger Gigi, der for tiden turnerer Europa lidt tyndere sammen med sin bror Sonny Fredie-Pedersen under navnet Brother+Sister. Det er her, hun håber, fremtiden ligger.

Alternativ til caféaften
»Vi er i gang med vores helt egen cocktail af sang og dans. Vi tager de forskellige brikker, som vi er dygtige til, og udvikler videre på dem. Vi er allerede nu blevet bedre til at lægge brikkerne rigtigt, og i fremtiden håber jeg, vi kan få dem til at passe helt sammen,« siger Gigi Fredie-Pedersen, der er lige så positiv over for fremtiden for dans generelt:

»Det er ved at gå op for folk, hvor dejligt det er at danse, og hvor meget det giver af motion. Så jeg tror, der vil blive mange flere, der kommer ud på dansegulvet i fremtiden. Det er helt anderledes socialt samvær, end når man går til traditionel gymnastik på aftenskole.«

Og ligesom med golf og cykling har dans en stor fordel fremfor mange andre former for motion.

»Det giver mulighed for, at par eller hele familier kan dyrke motion sammen, og jeg tror, det specielt hos unge par vil blive rigtigt populært som alternativ til en tur i biografen eller på café som en hyggeaften,« siger den unge danser.