KLAGENFURT: Letland gav Danmark en kærkommen håndsrækning i den olympiske kvalifikationsturnering i ishockey i Klagenfurt. Uafgjort 1-1 mod Frankrig lørdag eftermiddag betyder nemlig, at danskerne selv kan afgøre, om de skal med til Salt Lake City næste år.

OL-debuten er en kendsgerning, hvis Danmark slår Frankrig i dag (TV 3 plus kl. 16.00).

Letland med 300 tilrejsende supportere i ryggen startede nervøst og blev straffet i det niende minut af en dobbeltudvisning, som Arnaud Brian udnyttede.

I 2. periode lagde de hurtige, teknisk dygtige lettiske spillere hårdt pres på franskmændene og kvitterede fortjent i powerplay ved Jens Nielsens klubkammerat fra Leksand, backen Viktor Ignatjevs.

Letland kunne i denne periode have bragt sig afgørende foran. Således havde den tidligere Hvidovre-spiller Leonid Tambijev en stor chance.

Et par gange dansede pucken på stregen bag målmand Cristobal Huet fra den italienske klub Lugano.

I 3. periode havde Letland et skud på stangen i powerplay, mens Frankrig havde sin største chance i ét minuts spil med fem mod tre.

Letland-Frankrig 1-1 (0-1, 1-0, 0-0)