Dansk Folkeparti forlader som det første parti forhandlingerne om en skattereform med regeringen, da partiet ikke mener, at der er behov for en reform, der er »ubrugelig, uretfærdig og socialt skæv«.

Partiformand Pia Kjærsgaard og næstformand Peter Skaarup vil på et pressemøde klokken 11.30 uddybe, hvorfor Dansk Folkeparti har valgt at forlade forhandlingerne.

- Når Pia Kjærsgaard og DF-toppen trækker stikket til skatteforhandlingerne, bliver det nærmest umuligt for Helle Thorning-Schmidt og regeringen at lande et stort og ambitiøst skatteforlig hen over midten. I stedet stiger sandsynligheden for, at statsministeren må lave en lille aftale med Enhedslisten. Det kan give regeringen tiltrængt ro og imødegå den ulmende uro i S og SF – men regeringen må igen opgive nogle af sine fundamentale økonomiske mål, siger Thomas Larsen til b.dk.

Hans vurdering kommer, netop som DF-ledelsen har opgivet at nå til en forståelse med regeringen om en kommende skattereform.

Ifølge DF-toppen er regeringens skatteudspil »socialt skævt, uretfærdigt og ubrugeligt«.

- DF-ledelsen anklager regeringen for at have skabt usikkerhed i en tid, hvor mange danskere frygter for deres job, deres realløn og udhuling af deres pensioner samtidig med, at boligmarkedet er til tælling. Ifølge DF-ledelsen vil regeringens skatteudspil øge utrygheden og uligheden, bl.a. fordi reformen vil ramme folkepensionister og folk på førtidspension og kontanthjælp, ligesom DF-ledelsen kritiserer regeringen for at øge usikkerheden på boligmarkedet med forslaget om at barbere rentefradraget. DF’s kritik vil gøre ondt på S og SF – ikke mindst fordi regeringen er skydeskive for en lignende form for kritik fra Enhedslistens side, siger Thomas Larsen.

BNB