Erhvervsorganisationen DI glæder sig over ny klimaaftale. Dansk erhvervsliv vil gøre sit til grøn udvikling.

Mens miljøorganisationerne raser over den nyindgåede klimaaftale i Durban, som de mener er for fattig, hilser erhvervslivet herhjemme de nye tiltag velkommen.

- I nat dansk tid viste verden lidt mere lederskab, end vi havde håbet. Durban-pakken har nogle af de elementer, der skal til for at få løftet verdens klimaindsats, siger direktør i erhvervsorganisationen DI, Tine Roed.

- Der er også grund til at glæde sig over et andet vigtigt signal fra Durban, nemlig at erhvervslivet er parate til at vise lederskab og gå foran, fortsætter hun.

DI påpeger dog også store mangler i aftalen, men mener alligevel, der er grund til håb.

Særligt fordi de store udledere af drivhusgasser nu skrives ind i en bindende ramme.

Indtil nu har Kina og Indien, der er to af verdens største CO2-forurenere, været undtaget fra forpligtelser, fordi de er udviklingslande.

Men med den nye klimaaftale, der skal være færdigforhandlet i 2015 og træde i kraft i 2020, har både USA og de to store, asiatiske lande erklæret, at de er villige til sætte deres signatur på en juridisk bindende aftale.

DI, der har 10.000 medlemmer, mener, at den danske indsats med EU's klimakommissær, Connie Hedegaard, i spidsen har været prisværdig.

- Der er god grund til at rose regeringen for indsatsen i Durban. Danmark har nu et godt afsæt til de kommende måneders EU-formandskab, siger Tine Roed.

DI's direktør vedkender sig samtidig, at også dansk erhvervsliv har en forpligtelse i forhold til at få valgt de instrumenter, der bedst ruster virksomhederne til de kommende års grønne omstilling.

/ritzau/