Borgmesteren i Egedal, Svend Kjærgaard Jensen, har nu Statsforvaltningens ord for at han ikke må stemme mobilmaster væk fra sin egen grund.

Borgmesteren i Egedal, Svend Kjærgaard Jensen, kunne gnide sig i hænderne, da det lykkedes ham at skaffe flertal i byrådet for at stemme en 36 meter høj mobilmast væk fra sin nabogrund. Men nu begynder håndfladerne snarere at svede.

Statsforvaltningen Hovedstaden har besluttet at borgmesteren, som havde den afgørende stemme i sagen, var inhabil. Derfor er byrådets beslutning fra d. 20 juni ugyldig og sagen må gå om.

Statsforvaltningen skriver i en erklæring, at der står væsentlige private interesser på spil for Svend Kjærgaard Jensen og at han derfor er inhabil i sagen.

Byrådet i Egedal besluttede, at masten skulle opføres ved Netto i centrum af Ølstykke i stedet for foran borgmesterens hus, hvilket skabte rygende protester fra de beboere, der måtte se deres himmelblå udsigt erstattet af en tårnhøj metaldims. Beboerne skal dog ikke ånde helt lettet op endnu. Sagen skal nemlig gå helt om og det er langt fra sikkert, at masten bliver sat op foran borgmester Kjærgaard Jensens ejendom. Flere andre borgere i det område har tidligere klaget over udsigten til at få den vældige mast op foran vinduerne.

TDC, som sætter masten op, ville dog allerhelst have den op foran borgmesterens hus. Her sikrer den nemlig borgerne den bedst mulige mobildækning. Derfor har de hele to gange søgt om dispensation til at få masten sat op der. TDC har dog erklæret, at de godt kan bruge andre positioner, men det kan betyde, at der skal endnu en mast op.

Sagen får ingen yderligere konsekvenser for Svend Kjærgaard Jensen.