Flere danske banker vil i fremtiden gå i knæ og søge støtte hos det statslige bankberedningsselskab. Det vurderer en række førende økonomer.

Listen af danske banker, der vil bukke under og søge om hjælp, er langt fra afslutet. Derfor bliver Fionia Bank og Løkken Sparekasse langtfra de sidste, der må søge ly hos det statslige bankredningsselskab, Finansiel Stabilitet. Det vurderer en række af landets førende økonomer, der deltager i RB-Børsens og Ritzaus Økonomiske Panel.

En tredjedel af økonomerne vurderer, at endnu mindst fire banker vil kaste håndklædet i ringen i år, mens yderligere 30 procent skyder på en til tre banker. 11 procent venter, at op mod ni banker må give fortabt. Tre af de i alt 44 adspurgte økonomer mener, at der vil blive tale om flere end 10 banker, der må give fortabt - alene i år.

Sydbanks cheføkonom, Jacob Graven, er blandt dem, der er tror på en håndfuld banklukninger mere i år.

- Arbejdsløsheden er begyndt at tikke opad, og vi må forvente, at den udvikling fortsætter, og at nedturen på boligmarkedet ikke er slut endnu. De to ting tilsammen betyder, at alle banker fremover kan se frem til større tab, siger Jakob Graven til RB-Børsen.

Cheføkonomen baserer sin vurdering på den generelle økonomiske situation i samfundet, snarere end på en vurdering af de konkrete banker. Jakob Graven venter desuden, at der ud over egentlige banklukninger også vil komme en række fusioner. På den måde vil der om et par år være langt færre banker og sparekasser i Danmark.



/ritzau/RB-Børsen