3,1 kilo pølser - velbekomme. Så meget satte en gennemsnitlig dansker sidste år til livs. Manglen på godt grillvejr truer dog med at skade dette års pølsesalg.

Danskerne er glade for pølser. Så glade, at vi sidste år fyldte mere end 16,5 millioner kilo pølser ned i indkøbsvognene.

Det svarer til, at hver eneste dansker i gennemsnit spiste 3,1 kilo pølser - eller godt 44 almindelige grillpølser med en vægt på 70 gram.

Pølsebranchen er dog en smule skeptisk, når det gælder dette års pølsesalg. Det dårlige sommervejr betyder nemlig ikke kun mudder på Roskilde Festivalen og nedslåede kornmarker i Sydjylland. Regn er også ensbetydende med, at kuglegrillen bliver stående i garagen. Og uden grill - ingen pølser.

- De, der er rigtig herre over, hvordan det kommer til at gå med sæsonen, er vejrguderne, siger salgsdirektør i Tulip Kasper Lenbroch.

Det er ikke kun vejret, som driller årets pølsesalg. Sommeren 2007 er nemlig også et dårligt pølsevejr på et andet vigtigt parameter. Salget af pølser stiger nemlig i forbindelse med fodboldslutrunder, men denne sommer er der hverken EM eller VM.

/ritzau/