Rekordhøj salgsvækst fortsætter i enzymvirksomheden Novozymes, der takket være gode valutakurser kan opjustere lidt.

Enzymvirksomheden Novozymes kan glæde sig over fortsat kraftig vækst i salget.

Efter årets første ni måneder er salget øget med 16 procent, målt i lokale valutaer. Takket være en gunstig udvikling i valutakurserne kan Novozymes øge forventningerne til hele 2008.

Salget ventes nu øget i danske kroner med mellem 9 og 11 procent, hvor tallet hidtil har været mellem 8 og 10 procent. Også resultatforventningen skrues en tand op.

- Salget bliver ved med at overgå vores forventninger, og det ser ud som om vi når den højeste salgsvækst nogensinde, siger administrerende direktør Steen Riisgaard, Novozymes.

- På trods af den turbulens, verden oplever i øjeblikket, fortsætter vores forretning med at levere flotte resultater både salgs- og indtjeningsmæssigt. Det tegner til at blive et rigtigt godt år for Novozymes, lyder vurderingen fra Steen Riisgaard.

Omsætningen for de første tre kvartaler er nået op på 6,1 milliard kroner, hvilket svarer til en vækst på 11 procent. Resultatet af primær drift ligger på godt 1,1 milliard kroner, hvilket er en stigning på seks procent, fraregnet engangsforhold.

/ritzau/