Finanstilsynet stiller ikke særlige krav til danske banker i kølvandet på islandsk finanskaos. Danske Bank har cirka 100 millioner kroner i klemme.

Danske og svenske banker har penge i klemme på Island, der er ramt af en massiv bankkrise. Island er på vej med den redningsplan, men Danske Bank har lånt cirka 100 millioner kroner til den islandske banksektor. Også svenske Handelsbanken har lånt penge til banker på Island. Den svenske bank har offentliggjort, at den har 46 millioner kroner bundet i islandske banker. Meddelelsen kommer efter opfordring fra de svenske myndigheder, men der er bliver ikke stillet samme krav til danske banker, oplyser Finanstilsynet.

- Det er de almindelige børsregler, der gælder. Finanstilsynet har ikke bedt bankerne om at foretage sig noget ekstraordinært i forbindelse med situation på Island, siger Søren Møller Christensen, kommunikationschef i Finanstilsynet.

Den islandske regering var - med hjælp fra centralbanken - i gang med forhandlinger med arbejdsgivere og fagbevægelse om en finansiel redningsplan i weekenden.

Regeringen har allerede været nødt til at redde én bank, Glitnir, som er blevet delvist nationaliseret. Hertil kommer, at Landsbanki har måtte sælge ud af aktiver. Herefter er opmærksomheden skiftet til Kaupthing, som er landets største bank målt i værdi. Børsen på Island har suspenderet al handel med islandske bankaktier mandag.

/ritzau/