DSB er glade for, at den italienske producent Ansaldrobreda har påtaget sig ansvaret for de skandaleombruste IC4-tog. DSB får 2.25 mia. kr. i kompensation.

DSB har fået 2.25 mia. kroner retur fra den italienske togproducent Ansaldobreda, fordi togproducenten har leveret for få og for dårlige tog. Forliget vækker glæde hos DSB's administrerende direktør, Søren Eriksen.

- Det er en god dag for vores kunder og for DSB. Vi får IC4-tog og IC2-tog til kunderne, og vi får en kompensation på 2,25 milliarder kroner fra Ansaldobreda. Fremover skal italienerne kun levere

"kopier" af togsættet til sammenkobling, når de har fået en egentlig serieproduktion op at stå. Vi sikrer dermed vores kunder et moderne, komfortabelt og godt tog at køre i de næste mange år, siger han.

DSB har modtaget 14 enkeltkørende IC4-togsæt fra Ansaldobreda samt ét togsæt, som er godkendt til sammenkobling. Der er stadig mange fejl på de afleverede tog, erkender direktøren. Han er dog fortrøstningsfuld, fordi togene kommer under kærlig behandling på DSB's eget værksted i Århus:

- Der er stadig for mange fejl i togene. Softwaren driller, der er mekaniske fej, og endelig skal komforten og støjniveauet forbedres. Men vores egne håndværker kan løse problemerne, og det kribler i fingrene hos dem for at komme i gang. Som en heldig sidegevinst bliver vi nødt til at ansætte nye medarbejdere til værkstedet i Århus, uddyber Søren Eriksen.

/ritzau/