Arvingerne til Danmarks største formuer ifølge Berlingske Nyhedsmagasins årlige liste.

1. Mærsk-arvinger: 179,3 mia.
Aktiemajoriteten og dermed kontrollen over Danmarks største virksomhed ligger i en fond, men familien behøver ikke opsøge det nærmeste Jobcenter, når Hr. Møller takker af. Datteren Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla og hendes to sønner Johan og Robert er udset til at få centrale roller i firmaet. Hvis evnerne rækker. For det er afgørende, at de er på plads, hvis man vil til tops i Mærsk.

De to brødre, Johan og Robert, der er født og opvokset i Sverige, arbejder i dag begge i koncernen.

2. VKR Holding/Velux-arvinger: 68,9 mia.
Familieselskabet VKR Holding ejes for 90 procents vedkommende af Villum Kann-Rasmussen fonden, mens de sidste 10 procent ejes af brødrene Lars Erik og Hans Kann-Rasmussen. De har tilsammen fire børn, fordelt med tre til Lars Erik Kann-Rasmussen: Mads, Jens Villum og Astrid. Mens Hans Kann-Rasmussen har datteren Lykke Ogstrup-Pedersen. Det er dem, der engang kan arve familievirksomheden.

3. Lego-arvinger: 54,4 mia.
Når 60-årige Kjeld Kirk Kristiansen en dag ikke er her længere, og arven skal gøres op, så er det de tre børn, 29-årige Sofie, 27-årige Thomas og 22-årige Agnete, der kan glæde sig over at skulle arve virksomheden og de mange penge. Thomas, der er stutteriejer på Fyn, sidder i bestyrelsen, men ingen af de tre søskende har ellers vist interesse for virksomhedens daglige arbejde.

Sofie er ved at uddanne sig som forstkandidat, og Agnete læser psykologi.

4. Bestseller-arvinger: 24,2 mia.
Tøjfirmaet, der via et hav af butikker verden over, bl.a. sælger deres egne kendte mærker Jack & Jones og Vero Moda, er ejet af Troels Holch Povlsen. Men hans søn, 35-årige Anders Holch Povlsen, står allerede klar i kulissen til at tage den fulde styring over det firma, han siden 2002 har været administrerende direktør for.

5. Salling-arvinger: 20,9 mia.
Den århusianske købmand Hermann Salling skabte ikke blot sin formue på baggrund af det, han vel sagtens er mest kendt for, magasinet Salling i Århus. Han opbyggede også Dansk Supermarked sammen med A.P. Møller.

Han døde i en alder af 86 år. Arven efter ham er delt mellem enken Karin Salling og døtrene Mariann og Tina. En stor del af formuen ligger dog i to fonde, Ferdinand Fond og Ferdinand Sallings Mindefond.

6. Danfoss-arvinger: 18,8 mia.
Danfoss-chef Jørgen Mads Clausens to sønner 22-årige Mads Jørgen og 21-årige Jørgen Marcus står til at arve 3,5 milliarder. Det er nemlig hvad han anslås at være god for. Personligt. Dertil kommer værdien af virksomheden. Der bliver ikke problemer med terminen i den nærmeste fremtid.

Derudover har Jørgen Mads Clausen fire søskende, der også kan glæde sig over en del milliarder på kistebunden. Små 8 milliarder af slagsen er der til deling.

7. Rockwool-arvinger: 18,4 mia.
Selvom fjerde generation i foretagendet, Tom Kähler, trådte tilbage som direktør for et par år siden, så har han stadig hånd om magten, da han stadig er formand for bestyrelsen i virksomheden. Det er hans to drenge Thomas og Henrik, der står til at arve. Henrik, der tidligere har været meget aktiv i politik, som landsnæstformand i Venstres Ungdom i slutningen af 90’erne, er i dag ansat som projektleder i SKAT.

8. Grundfos-arvinger: 18,4 mia.
Med en omsætning på næsten 17 mia. sidste år, sprøjter pengene i bogstaveligste forstand ned i pumpevirksomhedens pengetank.

Grundfos’ pensionerede chef Niels Due Jensen anslås at råde over en personlig formue på godt 2 mia. Penge som sønnen Poul Due Jensen s to børn, 3-årige Niels Victor og 6-årige Zia, står til at arve. Poul Due Jensen har allerede sat sig i chefstolen efter sin far.

9. Jysk-arvinger: 16,8 mia.
Når dynekongen Lars Larsen placerer sit hoved på hovedpuden og lægger sig til at sove, kan han gøre det med bevidstheden om, at generationsskiftet er sikret.

Sønnen Jacob Brunsborg tager allerede plads i firmaets ledelse, og han er klar til at tage over og føre farmands livsværk videre, når Lars Larsen engang slipper tøjlerne.

10. Ecco-arvinger: 8,8 mia.
Hanni Toosbuy Kasprzak hedder bestyrelsesformanden for Ecco. Hendes mand, Dieter, er direktør samme sted, så man kan med sindsro sige, at magten over firmaet suverænt ligger hos den familie, der har skabt skoeventyret. Parret har to børn, André og Anna, der står til at arve en ganske fin slat penge, når den tid, hvor det bliver aktuelt, kommer.