Danmark er - akkurat - verdens bedste it-land, viser ny undersøgelse, som it-koncernen IBM udsender. Men vi halter efter med e-business.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>For andet år i træk holder Danmark en fornem førsteplads i en stor international måling af nationernes it-parathed verden over.
Men USA er rykket helt tæt på, viser undersøgelsen "2005 e-readiness rankings".



Undersøgelsen, der er foretaget af bladet The Economists analyseenhed i samarbejde med IBM, måler landene på 100 målepunkter inden for seks hovedområder. Danmark har i 2005 vist styrke ved at være i top fem i fem af de seks kategorier.


Helt i top er Danmark på området "socialt og kulturelt miljø", der dækker over områder som uddannelse, internet-forstand og arbejdsstyrkens tekniske uddannelsesniveau.


På området infrastruktur holder Danmark en andenplads, og samme placering bliver det til inden for den underliggende basis for elektroniske services. Vi er også godt med fremme inden for erhvervsmiljø i bred forstand og det lovgivningsmæssige på it-området.

Derimod halter det lidt på det sjette område, som handler om virksomheders og forbrugers faktiske anvendelse af it-teknologi, herunder især udviklingen af såkaldt e-business. På dette felt er Danmark rykket tilbage fra en 5. plads i 2004 til nu kun at være nr. ni.

/ritzau/